Хасково

22 жалби за година до водната асоциация в Хасково

22 жалби и сигнали са подадени през 2022 г. до Асоциацията по ВиК – Хасково, сочи годишният й отчет, който ще бъде разгледан на неприсъствено общо събрание на 10 октомври в областната администрация.

6 от тях са за нарушено водоподаване в общините Хасково, Димитровград, Харманли и Ивайловград. Има 4 сигнала за теч на отпадни води в общините Хасково, Димитровград и Ивайловград.

2 са жалбите са влошено качество на питейната вода в Димитровград и Ивайловград. Толкова са и оплакванията за чести аварии по водопроводната мрежа в община Хасково.

Получена са още 2 жалби за нарушена и невъзстановена навреме асфалтова настилка след аварии по ВиК мрежата. Те са подадени от потребители от общините Хасково и Харманли.

Има 2 сигнала от ВиК оператора за аварии по новоизградени ВиК-обекти в гаранционен срок на територията на общините Хасково и Любимец.

Заведен е 1 сигнал от потребител в община Хасково относно предписания от ВиК-оператора за подмяна на водомери. Потребители от община Димитровград са поискали смяна на водоизточник.

Абонат в Хасково се жалва заради непубликувано от ВиК уведомление за прекъсване на водоснабдяването. Потребител от Ивайловградско пък е несъгласен с начислени водни количества и смяна на водомер.

Служителите на Асоциацията са разгледали жалбите, проведени са разговори с потребителите и с ВиК-оператора за разрешаване на конкретните проблеми, водена е и писмена кореспонденция.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button