Любопитно

Анелия Гешева получи наградата „Изворът на Белоногата“

Журито на 23-то издание на Националните литературни празници „Изворът на Белоногата“ – Харманли 2023 присъди едноименното отличие за цялостно творчество и принос в българската литература на Анелия Гешева, съобщават от общината.

Поетичната вечер в Културния център беше открита и водена от харманлийския поет Георги Николов. В традиционното литературно четене се включиха поетите Петко Каневски, Росица Станева, Анелия Черкезова, Демир Демирев, Боряна Станева, Ели Видева.

Тазгодишният лауреат, поетесата, писателката и журналистката Анелия Гешева е родена във Видин. Завършила българска филология в СУ “Св. Климент Охридски”, работила е като журналист и PR-консултант.

НаградаНяколко години е инициатор, сценарист и водещ на „Поетично ателие“ (2001-20040, в което се представяха известни и начинаещи видински и български поети. Член е на Съюза на българските писатели. Нейни стихове и разкази са печатани в литературните притурки на вестници.

Анелия Гешева е автор на стихосбирките „Да пожелая бездната“ (1997), „Жената на Ницше“ (2002), „Рус, зеленоок, далечен“ (2005), „Зимна градина“ (2006) и „Контролен изстрел“ (2019) и на сборниците с разкази – „Моноспектакъл за провинциална госпожица“ (2000), „Разсечена вода“ (2004) и „Още едно копче надолу“ (2013).
Носителка е на национални и регионални награди за поезия и проза.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button