Хасково

Наградиха четирима заслужили лекари на церемония в Хасково

Четирима лекари бяха наградени днес от Районна лекарска колегия – Хасково на Българския лекарски съюз с председател д-р Георги Христов.

Церемонията „Лекар на годината 2023 г.“ се проведе в зала „Хасково“ и се организира по повод Деня на Св. Иван Рилски Чудотворец – 19 октомври – Празник на българския лекар. Призът „Лекар на годината на РЛК Хасково 2023 г.“ заслужи д-р Живко Желязков. Д-р Десислава Стамболова получи отличието „Ти си нашето бъдеще 2023 г.“. Наградата в категорията „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност 2023 г.“ е за д-р Петра Атанасова и д-р Онник Кеворкян. Областният управител Гинка Райчева им връчи поздравителни адреси и подаръци.

Д-р Атанасова и д-р Кеворкян са единствените общопрактикуващи лекари в община Стамболово с 6 500 души население и 26 населени места. Д-р Петра Атанасова отсъстваше поради служебни ангажименти. Тя е родена през 1943 г. в село Царева поляна, завършва медицина в Пловдив, като има две специалности – вътрешни болести и гастроентерология. Дълги години е практикувала в Хасково, а от 2000 г. вече като пенсионер е в Стамболово. Д-р Онник Кеворкян е роден през 1937 г. в Хасково, завършва висшето си образование в София, като има специалност по обща медицина. Те са най-възрастни джипита, които практикуват в региона.

Награди
Д-р Георги Христов (вляво) връчва наградата на д-р Онник Кеворкян

„От 53 г. работя професията, обиколил съм доста здравни участъци, дълги години бях в спешно отделение, инфекциозно отделение, 3 години и половина бях лекар в Либия. Сега съм джипи в Стамболово и имам около 3 000 пациенти, като 2 100 са здравно осигурени. Старал съм се да бъда постоянно и денонощно в услуга на хората и пациентите, винаги съм удовлетворявал нуждите им и досега никой не се е оплакал“, каза при приемането на наградата д-р Кеворкян.

Д-р Десислава Стамболова е родена през 1994 г. в Хасково, завършва Езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“, от малка тренира балет като има много награди. Завършва медицина в Стара Загора, специализира хирургия и сега е в хирургично отделение на МБАЛ – Хасково. Има множество участия по конгреси, семинари и национални форуми по хирургия. Тя благодари за признанието и каза, че наградата е стимул и отговорност за нея да продължи да работи със същата мотивация и отдаденост към пациентите.

Награди
Д-р Живко Желязков

Д-р Живко Желязков е роден през 1954 г. в Харманли и завършва медицина в Пловдив. Работил е в спешна медицинска помощ и хирургично отделение в Хасково, има магистратура по Здравен мениджмънт от университета във Велико Търново. Над 40 г. практикува като хирург, началник е на хирургично отделение в Хасково и работи в хирургичния кабинет на ДКЦ1 в Хасково.

Награди„Благодаря на лекарския колектив за оценката за приноса, който имам към хилядите пациенти, преминали и оздравели през годините. Оценката е двойно по-добра за мен и за тези 40 г., които съм отдал за пациентите и съм много щастлив и доволен“, каза д-р Живко Желязков.

Награди

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
18.10.2023 16:50 16:50

Доктор Живко Желязков е номер едно

Снежана
Снежана
18.10.2023 16:57 16:57

Адмирации за д-р Желязков, заслужава го!

Noname
Noname
18.10.2023 17:44 17:44

Да е жив и здрав д-р Желязков, децата му също да са живи и здрави и много да го радват!

ЕКС ченге
ЕКС ченге
18.10.2023 20:43 20:43

Ж.Желязков здаве и пак здраве и все така да помагаш на хората…

Back to top button