Хасково

86% от делата в Хасковския районен съд завършват до 3 месеца

86% от делата в Хасковския районен съд през 2023 г. са завършили до 3 месеца, сочи годишният доклад за дейността му.

Председателят на съда Пламен Георгиев коментира, че това е едно много добро темпо на правораздаване при положение, че до октомври са работили 6 съдии при 11 по щат. След това са се присъединили още трима, като до лятото на тази година след конкурс се очакват на работа да постъпят още двама магистрати.

Един от съдиите е имал 721 дела за разглеждане през миналата година. Действителната натовареност на съдия е 58.48 дела на месец, като свършените дела на месец са 49.58.

Делата за разглеждане през миналата година в районния съд са били 4630. Несвършените са 705, като много от тях са постъпили в края на годината. Оправдателните присъди са едва две.

Годишният доклад на съда е от 145 страници и беше обсъден на общо събрание, на което бяха поканени председателят на окръжния съд Миглена Тянкова, председателят на административния съд Василка Желева, както и всички служители при районния съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button