Хасково

Групата на „Спаси Хасково“ – „Ние идваме“ в Общински съвет – Хасково се разпада

Мартин Узунов вече няма да е част от сесийната група на „Спаси Хасково“ – „Ние идваме“ в Общинския съвет в Хасково и на практика тя ще престане да съществува. Това стана ясно на брифинг на формацията, от която са поискали той да напусне местния парламент. Узунов обаче ще остане като независим съветник.

До искането на „Спаси Хасково“ за напускане на Мартин Узунов се е стигнало след като на последната сесия на общинския съвет в петък той подкрепи решение за строителство на фотоволтаична централа на огромна площ край селата Книжовник и Долно Войводино, което обаче беше отхвърлено от местния парламент.

От формацията били категорично против като определиха това като „подарък“ за инвеститора. Те настояват да се преговаря за по-добри условия и средства, които фирмата да осигури за местното население в размер на около 1 милион лева годишно.

Ние не сме против инвестицията, но искаме интересите на хората да бъдат защитени обясни Марин Райчев. Решението на Мартин Узунов е в разрез с нашето и затова поискахме той да напусне Общински съвет и на негово място да влезе следващият в листата Мартин Деспов, допълни Райчев.

Мартин Узунов
Мартин Узунов

Самият Мартин Узунов също присъства на брифинга. Той мотивира решението си да подкрепи фотоволтаичния парк с това, че е получил уверение от инвеститора, че е готов да инвестира около 5 милиона лева с социални и обществени дейности, въпреки че това го нямало „черно на бяло“. Узунов обаче коментира, че на практика изграждането на този фотоволтаичен парк е минало през няколко фази и това решение е само финал. Самият инвеститор дори можел да съди общината ако то не бъде прието.

Аз не искам да преча на „Спаси Хасково“ и затова ще напусна групата в местния парламент, но ще остана общински съветник, за да защитя името си и да продължа да отстоявам мнението си заради хората, които са ме избрали, допълни Мартин Узунов.

В същото време „Спаси Хасково“ продължават да настояват за нови избори за местен парламент, тъй като последните били ограбени и манипулирани. Ние сме нови в политиката и сега хората ще имат възможност да ни опознаят, допълни Марин Райчев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Турист
Турист
21.02.2024 21:04 21:04

Тия бяха създадени,за да не може Иванов да стигне до балотаж и да има по малко съветници.

Budala
Budala
21.02.2024 22:24 22:24
Отговор до  Турист

Кой пък е тоя Иванов?

JikTak
JikTak
21.02.2024 23:38 23:38

Mushmoroka izka da smeni kolata na barzo

Back to top button