Хасково

ВАС обяви за решаване делото за касирането на изборите в Хасково

Върховният административен съд обяви за решаване делото за касиране на избора за общински съветници в Хасково.

Днес беше делото в София по обжалването на решението на Хасковския административен съд от 1 февруари, с което вотът беше обявен за недействителен. То се атакува от ГЕРБ и общинския съветник Делян Делчев.

На заседанието са били още от Общинската избирателна комисия, които са защитили своето решение, въпреки че официална жалба не беше подадена. От ответната страна са ПП „Ние идваме“, КП „БСП за България“, ПП „ВМРО-Българско национално движение“, ПП „Възраждане“, КП „Продължаваме Промяната-Демократична България“ и КП „България на регионите“, които обжалваха изборните резултати пред ХАС.

Очаква се в 14-дневен срок ВАС да се произнесе дали в Хасково ще има нови избори или не. Възможно е обаче върховният съд да не излезе с решение точно след две седмици, както беше с потвърждаването на съдебния акт на ХАС за изборите в Димитровград, където ще се пренареждат мандатите в общинския съвет.

Съдът обяви за недействителен избора на общински съветници в Хасково

ВАС ще гледа делото за касирането на изборите в Хасково на 14 март

Окончателно: пренареждат мандатите в общинския съвет в Димитровград

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Джак
Джак
14.03.2024 19:50 19:50

Гербаджийските измамници треперят, нормално, при нови избори този път кауните ще излезнат, научиха си урока, че града е вече на дъното за 8г.

Не съвсем
Не съвсем
14.03.2024 21:30 21:30
Отговор до  Джак

Няма кой да ги събуди. Свикнали са всичко.

Back to top button