Любопитно

Представиха творчеството на Стефан Милев в регионалната библиотека

„Пролет моя, моя първа пролет“ бе насловът на срещата с музикално-поетичното творчество на Стефан Милев, чийто домакин бе Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково.

Звучаха песни и стихове, дело на талантливия поет, композитор, музикален педагог, носител на редица отличия от музикални и литературни конкурси и фестивали.

Авторът разказа моменти от творческия си път и създаването на трите си книги, издадени и със съдействието на община Маджарово, чете свои стихове, вдъхновени от родната природа и история.

Стефан МилевРъководената от него вокална група „Лотос бял“ – Хасково, популярна в региона и страната, изпълни песни, обагрени от пролетно настроение.

Певческата група „Иглика“ от Маджарово, където Стефан Милев работи през последните 20 години, поднесе песни по текст и музика на своя ръководител, благодарение на когото формацията е гостувала и в съседни държави.

Стефан МилевУченици от СУ „Димитър Маджаров“ в Маджаров, водени от директора Златка Димитрова, четоха вълнуващи стихотворения на Милев за тракийски войводи и техните подвизи.

Стефан МилевАвторът връчи екземпляри от книгите си на директора на Регионалната библиотека Анна Щилянова, която благодари за дарението. Той получи цветя и поздравления и от председателя на читалище „Никола Вапцаров“ в Маджарово Татяна Стоянова, от колеги и приятели с пожелание да продължава да радва с нови творби.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button