Избори 2017

Делян Добрев: Край на бюрокрацията. Администрацията сама да си вади документите

„Бюрокрацията храни администрацията. Тази практика трябва да бъде прекратена категорично. Бизнесът не е куриер да обикаля от институция на институция за документи. Работата на бизнеса е да произвежда, а не да ходи от гише на гише”.

Това заяви по време на бизнес форум на тема: „Икономика и иновации в регион Хасково” водачът на листата на ГЕРБ Делян Добрев. Той обясни, че основната задача на икономическия екип на бъдещата управляваща партия е да прехвърли бюрократичната тежест върху администрацията.

Това ще спести време на бизнеса и ще донесе нови приходи, категоричен е Добрев. Той съобщи, че през 2016 г. са издадени близо 1 милион удостоверения за липса на задължения от НАП.

ГЕРБ

Поискани са от 130 000 фирми, т. е. всяка фирма е ходила поне 8 пъти до НАП. „Дори да приемем чистия вариант, в който се ходи по веднъж, въпреки че обикновено все те връщат за нещо, можем лесно да сметнем какви са загубите. Един човекоден е 160 лв., т. е. това губене на време струва на българската икономика 160 милиона лева. И това е в най-добрия случай.

И само с една институция. Ами като пресметнем останалите?! Стотици милиони левове се губят напразно. Сега ще направим друго: ако една администрация иска документ, да си го изиска от другата служебно, без да разкарва хората от гише на гише. Категоричен съм в това си намерение, а законопроектът е вече готов и се приема много добре както от колегите, така и от бизнеса”, обясни първият в ГЕРБ Делян Добрев.

Той разговаря повече от 2 часа с представителите на бизнеса от Димитровград. Кодексът на труда е една от спънките пред бизнеса за модерни стимули на работещите, казаха бизнесмените. „Знам това, този закон е от 70-те години, сега вече имаме планове да го променим или да приемем напълно нов кодекс”, обясни Делян Добрев. Във форума участваха кандидатите за депутати от ГЕРБ Станислав Дечев, Евгения Ангелова, Гергана Кръстева и инж. Деян Иванов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button