Хасково

Съветник напусна сесията. Засипаха Беливанов с въпроси за водата, детските градини и заплатите на медсестрите

Общинският съветник от „Коалиция за Хасково“ Светослава Стоянова напусна заседанието на общинския съвет.

Това стана след като мнозинството отхвърли предложението на Коалицията решенията на общинския съвет и протоколите – кой как е гласувал, да се оповестяват публично чрез публикуване в официалния сайт на местния парламент, освен в случаите, когато съдържат държавна тайна. Стоянова отправи обвинения в липса на прозрачност и напусна заседанието. По-късно стана ясно, че от Коалицията отново ще внесат докладната.

Иначе, съветниците приеха исканото вдигане на заплатите в „Екопрогрес“ с 50 лв. и Наредбата за финансиране от собствените приходи на община Хасково на общински културни институти, общински читалища, местни културни организации и творци. С нея се разпрделят 150 000 лв., заложени в бюджета за култура. Основният текст на наредбата може да се прочете ТУК.

В края на заседанието съветници засипаха кмета Добри Беливанов с въпроси. Иван Станчев от БСП попита защо се бави разрешаването на проблема с урана в хасковската вода и до къде е стигнало изграждането на новите кладенци и двата водопровода, за които бяха отпуснати близо 2 млн. лв. от правителството.

Сесия

Беливанов отговори, че 4 от кладенците са готови, като е отправено искане за въвеждане в експлоатация. Отворени са поръчките за останалите кладенци и водопроводите. Кметът посочи, че процедурата е тромава и срокът за изпълнението е удължен до октомври. Всеки месец се изпращала информация до МРРБ.

Съветници попитаха защо не е готов водопроводът на улица „Бачо Киро“ и защо не се ремонтира улица „Пещера“.

Деян Янев от „Реформаторски блок“ попита защо от общината казват, че няма пари за медицинските сестри. Той посочи решение на правителството и изчисли, че заплатите на 16-те медици по училищата в общината могат да бъдат 1148 лв. Янев предложи директорките на детските градини да разполагат с бюджетите, за да се реши проблема със заплащането на медсестрите в яслите.

Гергана Янева от ГЕРБ попита кмета защо не се прилага влязлото в сила решение на общинския съвет за облекчение за детска градина от 1 лв. на ден.

Беливанов посочи, че има поместена наредба и не е нужно той да издава заповед. Той заяви, че общинският съвет трябва да разтълкува решението на директорките и как те да го прилагат.

Ели Костова от БСП изрази притесненията от името на всички директорки, които още чакат указания с какви финансови документи да събират таксите от 1 април.

Георги Пеев от „Коалиция за Хасково“ попита колко пари ще трябва да плати родител, чието дете е било на градина 20 дни през март. Той не получи отговор на този въпрос.

11 коментара

 1. Тия мръсни ГЕРБАРАСТИ нъл бяха за ПРОЗРАЧНОСТ!!!
  М.МА ИМ ДА Е.А СГАН!!!

 2. Гадове са тия ГРОБАРИ!!Нъл Боко и Цецо казаха,че са ПРОЗРАЧНОСТ!!!!
  ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ЗА КМЕТ И ОБЩИНСКИ СЪВЕТ!!!
  ВЕДНАГАААААААААА!!!

 3. Беливанов е препариран,мумифициран дъртак!!
  Кво изобщо го питат,мозъка му е атрофирал!!!!

 4. при положение че се обсъждат въпроси за водата и за децата не знам само защо ме занимавате с това че една жена си тръгнала от заседанието. ами да не й плащат щом се е фръцнала. това не е обществено важен въпрос. много сте тенденциозни. в нета поне информират. тук ни натрисат нечии интереси. по точно на бившия кмет сега възрожденец.

 5. Айдеее поредния ГЕРБЕРАСТ СИ!!!
  ЛИЗАЧ НА ДЕЛЯНОВАТА ТРЪТКА!!!
  М.МА ТИ ГЕРБЕБСКА!!!
  МАРШ ДА ЛИЖЕШ Г.ЗА НА ДЪРТИЯ БЕЛИВАНОВ!!!

 6. Тръгнала си е защото вашите от ГРОБ са отказали да публикуват протоколите от заседанието на Общ.съвет!!!Да не им гледат резилите хасковлии.
  Ясно,ли ти стана бе ГЕРБЕРСКА ПОДЛОГО!!!

 7. Конкурса за секретар върви с пълен провал откъм качества на допуснатите до интервю. Както и самото управление.

 8. Родителите които имат деца в детските градини на гр. Хасково ,разбраха ли че ще плащат толкова парички колкото са плащали до сега.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button