Хасково

Съдия Господинка Пейчева със златен почетен знак и плакет за пенсионирането си

Съдия Господинка Пейчева получи присъденото й от Висшия съдебен съвет отличие „личен почетен знак първа степен – златен“ и почетния плакет на Окръжен съд – Хасково за пенсионирането си.

Те й бяха връчени в окръжния съд в присъствие на всички съдии и съдебни служители. Както Haskovo.info писа, отличието от ВСС е за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества.

Награда

Съдия Господинка Пейчева има над 40 години юридически стаж, като 30 от тях са на длъжност „съдия“ в органите на съдебната власт. Завършила е СУ „Климент Охридски“, специалност „право“. От 1989 година е назначена като съдия в Районен съд – Димитровград. Заемала е последователно длъжността „заместник-председател“ и „председател“ на Районен съд – Хасково, а от 1 февруари 1996 г. е назначена на длъжност „съдия“ в Окръжен съд – Хасково. За периода януари 2000 г. – 15 юли 2009 година е била „заместник – председател“ на Окръжен съд – Хасково. Съдия Господинка Пейчева е с ранг „съдия във ВКС и ВАС“ от 2003 година.

В професионалния си път съдия Пейчева е доказала своя висок професионализъм, организираност и отговорност, като при изпълнение на служебните си задължения винаги се е ръководела от принципите на независимост, безпристрастност, справедливост и прозрачност. В кариерата си като магистрат има значителен принос за повишаване авторитета на съдебната власт, като винаги се е ползвала с уважението на всички свои колеги–съдии, адвокати, прокурори и съдебни служители.

2 коментара

  1. Анонимен заключението ти е точно най напред в тая система е за пенсия леля Цецка Цачева и след нея всички по стълбата надзолу

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button