Хасково

50 бона глоба за фалшиво намаление в аптеки

АптекаКомисията за защита на конкуренцията (КЗК) глоби с 50 000 лв. две хасковски аптеки заради подвеждащо намаление, съобщава Медиапул. По сигнал на търговци на лекарства в Хасково комисията е установила няколко нередности по отношение на общо четири намаления, които са направени през 2005 година. Промоциите са били направени по различно време, като на обектите е бил поставен надпис „-16 процента“. 

Фирмата, чиято собственост са аптеките, обаче не е уточнила периода на намалението, за кои стоки се отнася то, както и върху коя цена се изчислява. Не е било посочено дали отстъпката се отнася и за лекарствата, които се плащат от Здравната каса, отбелязват от КЗК.

Освен това намалението на лекарствата на свободна продажба е било по-малко от реално обявеното, а отстъпките на медикаментите, които се поемат от касата, не са изчислявани върху цялата стойност, е заключението на комисията.

Според КЗК подобно поведение нарушава конкуренцията между аптеките и изкривява потребителското търсене.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button