Хасково

Австрийци искат да строят пречиствателна станция за Хасково

СрещаАвстрийска компания заяви желанието си да строи пречиствателна станция за питейната вода на Хасково при язовир „Тракиец“.

СрещаТова стана на среща в кметството, за която пристигна мениджърът на „Ginzler“ Франц Байер. Той заяви пред кмета Георги Иванов, че е откликнал на неготова покана, защото компанията има интерес към обекта. Преди това районът е огледан и от австрийското представителство на фирмата в България.

СрещаИванов заяви, че тенденцията е да бъде създадено общинско водно дружество, защото при сегашната Асоциация, която отговаря за цялата Хасковска област, водата в областния град е прекалено скъпа.

Кметът заяви, че иска да свали цената на водата в Хасково. Веднъж това ще стане с изграждането на пречиствателната станция и така ще се избегне сегашното тройно препомпване на водата от коритото на река Марица. Предвижда се и подмяна и разширение на ВиК мрежата в Хасково за да се избегнат големите загуби на вода. Общината има изготвен проект за 86 млн. лв. и се надява да получи финансиране от новия програмен период.

Сега австрийската компания ще използва предизборния период да изготви варианти за пречиствателна станция и след изборите ще ги предложи на общинското ръководство.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
16.09.2015 15:22 15:22

Кмета започна с циганските номера,
защо 16 години не се сети, ами сега,
Кой ще му повярва на скалъпения сценарии.
Май само родата му – циганите от махалата….

а така
а така
16.09.2015 16:07 16:07

така се прави стига с това скапано ВИК дето само лапа пари и никакви инвестиции, айде де

47893
47893
16.09.2015 16:34 16:34

Кмете върши си работата сам и не разчитай на никого всички са ала-бала лаф да става ,отделяй ВиК-то само за Хасково и излизай от тоя омагьосан кръг държавен ,така и водата ще поевтинее и ще се ремонтира скапаната канализация

ник
ник
16.09.2015 18:44 18:44

Нищо няма да поефтинее.Кой ще плаща тази инвестиция на Австриците????Кмета ще решава и колко да струва водата,а като знаем че сме с най-вискои данаци какво ли ще е с водата?????

любопитко
любопитко
16.09.2015 19:27 19:27

Държавата е лош стопанин , това знам аз , копаят копаят по тия канали и накрая дупки навсякъде и пак течове и пак безобразия , и големи разходи и накрая : висока цена на водата – найвисоката

Back to top button