Хасково

Авджиите тръгват на лов за глигани

ИлюстрацияНа 3 октомври и хасковските ловци ще имат първия си излет за дива свиня.

От тази дата стартира сезонът и за лов на местен дребен дивеч – зайци, фазани, яребици, както и на водоплаващи птици.

От Агенцията по горите вече дадоха указания за стриктно спазване на нормативните разпоредби, упоменати в Закона за лова и правилника за неговото прилагане, за да не се стига до нелепи инциденти.

Работим по новия план за ловно-стопански мероприятия на Държавното горско стопанство-Хасково, каза в навечерието на новия сезон инж. Станимира Гърова, специалист по лова в хасковското дружество. В плана са актуализирани досегашните карти с имена на местности, граници на ловни полета, нанесени са дивечови ниви, ловища, видове дивеч.

Разработеният от специалисти план съдържа основните насоки за развитието и организацията на ловно-стопанската дейност за периода до 2023 г. Той е съставен на основата на теренни проучвания на дивечовите местообитания и екологични фактори и анализ на досегашното стопанисване на дивеча.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button