Хасково

Пуснаха под парична гаранция четиримата служители на ДАИ, обвинени в подкуп

МяркаЧетиримата служители на „Автомобилна администрация“ – Хасково, които бяха задържани и обвинени в подкуп бяха освободени под парична гаранция.

Константин Въжарски и Димитър Михайлов са освободени срещу парична гаранция от по 5000 лв.

Прокуратурата поиска за Даниел Христов и Вихър Василев най-тежката мярка „задържане под стража“. Причината за разделянето на мерките е, че първите двама са от скоро на работа и не са съпричастни трайно в корупционната схема. От прокуратурата обясниха, че за Даниел и Вихър може да се направи обосновано предположение, че са по-съпричастни към деянието, по което се работи от 16 октомври. Всички бяха арестувани на 18 ноември.

По време на съдебното заседание стана ясно, че по делото има използвани Специални разузнавателни средства, като свидетели са разпитани турски шофьори на камиони, както и един таен свидетел. Последният разкривал схемата, по която от турските шофьори се искали по 20 евро за да не бъдат проверявани. След края на смяната всички си делели „заработеното“ – по около 300 евро на човек за деня. Според държавното обвинение за двамата има и опасност да се укрият или извършат друго престъпление.

Адвокатите на обвиняемите категорично отхвърлиха възможността те да се укрият, защото имат постоянни адреси в Свиленград и семейства, за които да се грижат. Защитниците изразиха и недоумението си, защо за Въжарски и Михайлов е определена мярка „парична гаранция“, а за Даниел и Вихър се иска арест, при положение, че обвинението е едно и също. От думите им стана ясно, че в кориците на делото се съдържат и други имена на служители на ДАИ, които според турските шофьори взимали подкуп, но те въобще не били арестувани.

В крайна сметка съдът прие, че има обосновано предположение, че Даниел и Вихър са извършители на престъплението в което са обвинени, но отхвърли възможността те да се укрият, защото имат постоянни адреси. Що се отнася до опасността двамата да извършат друго престъпление, съдът го отхвърли, като се позова на заповед от днес, с която двамата обвиняеми са отстранени от работа. Така на Даниел и Вихър бяха освободени с парична гаранция от по 8000 лв.

Определението на съда може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
1111
1111
21.11.2015 14:26 14:26

I nqmate komentari li we dragi zriteli

1111
1111
21.11.2015 14:27 14:27

qbasiiiii

1111
1111
21.11.2015 14:28 14:28

ama za kalio imahte naliiii p**alcetaaa

митничар колета
митничар колета
24.11.2015 8:26 8:26

Коцето Въжарски го изхвърлиха от митницата, та се натресе на ДАИ! Старата песен на нов глас! Тия от София нещо са се пообъркали! „Вълка кожата си мени, но не и нрава!“.

КОЙ ВЪЖАРСКИ
КОЙ ВЪЖАРСКИ
24.11.2015 8:37 8:37

Този Константин Въжарски да е е мъж на онова одъртялото, рошавото, русото от общината- Венета Въжарска ??????

Back to top button