Регион

Последно сбогом с отец Александър Чъкърък

Със заупокойна молитва днес беше изпратен в последния му път отец Александър Чъкърък в Одрин.

Опелото се извърши от старозагорския митрополит Киприан и свещеници от България и Гърция в храм „Св. Георги Победоносец“ в турския град, където отец Чъкърък служи в продължение на повече от две десетилетия.

ОдринВ храма за последно сбогом се събраха дипломати, кметове и десетки българи. Удостоеният с орден „Св. св. Кирил и Методий“ първа степен свещеник ще бъде погребан в двора на църквата, където продължават да работят читалище и българско училище.

ОдринHaskovo.info припомня, че отец Александър Чъкърък почина на 17 март. Той работеше неуморно за запазване и укрепване на устоите на християнската вяра и традиции. Под негово ръководство на 6 и 21 май всяка година в града се стичат стотици тракийци и граждани за храмовите празници на църквите „Св. Георги Победоносец“ и „Св. св. Константин и Елена“.

ОдринС активното съдействие на отец Чъкърък и съпругата му през 2008 г. към храма „Св. Георги“ е открит филиал на читалище „Просвета – 1870“ в Свиленград. В него много деца изучават български език.

Съболезнования на близките му!

Напусна ни отец Александър Чъкърък

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button