Регион

Два от големите пожари са овладени, продължава гасенето край Дъбовец

Два от големите пожари, които пламнаха вчера на територията на Хасковска област са овладени, съобщиха за Haskovo.info от областната противопожарна служба.

Приключва гасенето на пожара между селата Сусам, Татарево и Гарваново, както и на този край маджаровското село Румелия.

Продължава гасенето обаче край село Дъбовец, община Любимец. Работата е затруднена от вятъра и пресечения терен. Огънят е обхванал площ от над 4 000 декара.

При пожарите няма пострадали хора, но изгоряха няколко къщи и други постройки.

Haskovo.info припомня, че заради многото пожари вчера беше обявено бедствено положение в Хасковска област. В гасенето от тази сутрин се включиха военни и тежка техника, която прави просеки.

„Вчера между 13 и 16 часа избухнаха над 20 пожара в областта, кой от кой по сложен. Причината при повечето е човешката дейност. В село Малки Воден огънят тръгна от горяща къща. Може някъде и силният вятър да е скъсал жица и да е хвръкнала искра, полицията разследва“, коментира директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Николай Вълчев.

ПожарДнес край Дъбовец дойде и Александър Джартов, който е директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Той каза, че в страната има 37 пожара, като по-големите са овладени с изключение на този край Дъбовец.

Пожар

Обявиха бедствено положение заради големи пожари в Хасковска област

Военни и тежка техника се включват в гасенето на пожарите в Хасковска област

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button