Регион

Локализираха пожарите в Хасковско, продължават обходите в гората

Всички пожари в Хасковска област са локализирани към тази сутрин. На място остават огнеборци и горски служители, които ще обходят отново площите, за да не се допусне ново разрастване на огъня.

Около 5 000 дка смесена гора засегна стихията между село Дъбовец и връх Шейновец през последните три дни. Именно там са съсредоточени най-много сили и средства.

Предстои днес районът да бъде огледан и с дронове, за да се избегне рискът от възобновяван на част от огнищата. Дрон ще лети и над пожара край близкото село Малки Воден, чиято площ е над 2 000 дка.

Само за последните три дни на територията на Хасковска област са възникнали десетки пожари, бяха изпепелени 6 сгради, от които една обитаема къща и един човек остана без дом.

Най-голям по площ е бил пожарът между Сусам, Татарево и Гарваново, където горяха треви храсти и ниви. Там стихията е преминала през близо 16 000 декара.

Пожар

Обявиха бедствено положение заради големи пожари в Хасковска област

Продължава борбата с огъня в Източните Родопи, гасят на ръка заради труднодостъпния терен

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button