Регион

Продължава борбата с огъня в Източните Родопи, гасят на ръка заради труднодостъпния терен

Продължава борбата с огъня в Източните Родопи. Десетки пожарникари и лесничеи влязоха в гората кай село Дъбовец тази сутрин.

Пожарът остава единствен активен на територията на Хасковска област, но през нощта пламъците са завзели нова площ. Целта на службите днес е да достигнат до всяко огнище.

Ще се работи предимно на ръка заради труднодостъпния терен. На място има два булдозера, които да проправят просеки за достъп до най-високите части.

ПожарМеждувременно в съседното село Малки Воден започна разчистването на изгорялата къща на 66-годишния Христо Чолаков, който остана без дом, след като пожарът тръгнал от бивша административна сграда в селото изпепели 4 постройки и стигна до гората.

ПожарПоследните две нощи мъжът е прекарал при съседи, а при пожара са изгорели още документите и парите му.

Пожар

По-късно от областна администрация съобщиха, че бедственото положение в Хасковска област се отменя от 12 часа поради овладяване на пожарите.

Обявиха бедствено положение заради големи пожари в Хасковска област

Военни и тежка техника се включват в гасенето на пожарите в Хасковска област

Два от големите пожари са овладени, продължава гасенето край Дъбовец

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button