Преса

Вестниците на 14.05.2012 г: Подбиват ценитe на разсада за дини, Забраниха рязането на тръби за скрап

Пресата на 14.05.2012 г.„Производители: Подбиват ни цените на разсада“ – водещата тема на „Хасковска Марица“ днес. Разсад за дини по 20 стотинки на корен е хит на пазара в Свиленград тези дни. Стопани от околните села, които искат да отглеждат сладкия плод само за собствени нужди, купуват по 400-500 корена. Има търговци, които ги дават по-скъпо – и по 30, и по 40 стотинки. Пазар е – всеки гледа да печели, но пък ние търсим изгодното за нас, коментира Кольо Димитров от Левка. Големите губещи обаче, отново са дългогодишните производители от столицата на дините. Бостанджиите се гневят на свои новоизлюпени „колеги“, които подбиват цените и продават по 12-13 стотинки разсад на едро на прекупвачите от региона.

„Найденов забрани рязането на тръбите за скрап“ – с това заглавие открива броя си „Новинар юг“. Земеделският министър Мирослав Найденов разпореди „Напоителни системи“ да преустановят всякакво бракуване и реализиране на тръби за скрап. Забраната стана факт след въпроси на депутатите от Коалиция за България Димчо Михалевски и Корнелия Нинова за петъчния парламентарен контрол.  По време на своето питане от трибуната на Народното събрание Михалевски дори размаха снимка от рязането на тръбите край хасковския язовир „Тракиец“. Според опозицията тук се бракуват и продават за скрап здрави и използваеми тръби. Заради този и други сигнали от страната Найденов забрани рязането на тръби на „Напоителни системи“ до изясняване на случаите.

„Готвят чистка в митница Свиленград“
– дописка от първа страница на вестника. Съпругата на един от арестуваните митничари на ГКПП Капитан Андреево ще напусне мястото си на шеф на отдел. Началникът на Агенция „Митници“ Ваньо Танов не съобщи името ѝ. Тя не може да продължи да е на такава позиция, след като съпругът ѝ вече е компрометирал и нея, и цялата митница в Свиленград, обясни още той. По думите на Танов се очаква сериозна чистка, понеже хванатите с подкупи служители дискредитирали системата.

„20 лъва гледат акция „“Митници““ от клетки“
– пише над челото си „Хасковска Марица“. 20 лъва, огромен тигър и четири малки лъвчета престояха цяла седмица на ГКПП Капитан Андреево. Животните били спрени на границата на път от Азербайджан за Франция. Нямали редовни ветеринарни сертификати и документи по международната конвенция за защита на изчезващите видове CITEX. Докато документацията се уреди, се наложило големите котки да чакат на пункта от 30 април до 6 май. Затворени в клетки, те станали свидетели дори на спецакцията „Митници“, при която бяха задържани първоначално 32 митничари.

„Удариха депо с безакцизни папироси край Хасково“ – пише над челото си „Новинар юг“.  Икономически полицаи разбиха депо за безакцизни цигари край областния град. Конфискувани са 45 мастербокса от марката „DON“, уточниха от областната дирекция на МВР. Задържани са 36-годишният хасковлия Чавдар Ч. и двама харманлийци на 29 и 54 г., които според неофициална информация са баща и син. Акцията е проведена в последния работен ден на миналата седмица в местността Идимирли край областния град. Там при проверка на микробус „Мерцедес Спринтер“, управляван от 29-годишния харманлиец, ченгетата намерили 1250 стека от папиросите без бандерол. Цигарите били скрити зад т.нар. тапа от изолационна вата и стиропор.

„Ремонт за 1.4 млн. лева идва като подарък за 40 г. ПМГ“
, информира „Новинар юг“.  Мащабен ремонт започва в ПМГ „Aкад. Боян Петканчин“.  Проектът за енергийна ефективност на училището е одорбрен, съобщи на юбилейният концерт на гимназията тази вечер министърът на енергетиката Делян Добрев, които бе специален гост на събитието. През лятото започва цялостна подмяна на покрива, саниране на сградата, подмяна на парната и елинсталации, смяна на старата дървена дограма с PVC.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
14.05.2012 10:38 10:38

Найденов,след дъж качулка,около Хасково всичко е нарязано.Кой го изкупи,колко се откраде,кой ще го възстанови това,ще тече ли поливна вода и т.н.Защото по Т.Живково време това всичко беше създадено за хората и имаше производство,имаше земеделие.Като няма вода няма нищо…

Back to top button