Преса

Вестниците на 16.05.2012 г.: Дубъл срещу мотопистата, Труп гине поне 5 месеца под легло

Пресата на 16.05.2012 г.Предстоящият шампионат по мотокрос е водеща тема за двата хасковски вестника. Писмо от ДНСК, в което се казва, че връзките към мотопистата край града са незаконни, разгневи кмета Георги Иванов и това стана причина той да даде пресконференция вчера. По думите на градоначалника така се цели да бъде провален източноевропейският шампионат по мотокрос, насрочен за 25-27 май. Такова писмо е било изпратено и миналата година, но не е било входирано в общината, защото никъде не било упоменато какво представлява. Сегашното е получило номер в общинската администрация.  Документът бил с миналогодишна дата, но в него пишело, че заповедта е в сила и администрацията трябва да се съобрази с нея. На празен лист имало подпис на тогавашния заместник-кмет Кирил Керанов, че приема, но какво точно – не ставало ясно.

„Социалните готвят протест“ – тема от втора страница на „Хасковска Марица“. Служителите на Агенцията за социално подпомагане ще спрат работа за един час в петък, в знак на протест. Те недоволстват от ниските си заплати и лошите условия, при които работят. Едночасовият протест в Хасково вчера бе под въпрос. Готви се нещо, но няма много ентусиасти, тъй като хората са притеснени от евентуален натиск, коментира вчера редови служител на Дирекция социално подпомагане в Хасково.

„Труп гние поне 5 месеца под легло“ – пише над челото си „Хасковска Марица“.  Темата е намерила място и на първа страница на „Новинар юг“. Социални работници отриха разложен труп в стая под легло в апартамент на ул. „Георги Бенковски“ в Свиленград. Предполага се, че това е 45-годишният Тихомир Иванов, който е намерен в дома на майка му, разказаха наши източници. Възрастната жена е инвалид и е психично болна. Била прикована на легло, придвижвала се трудно с патерици и то в краен случай. В стаята си отглеждала няколко котки. Още в края на миналата година обявила сина си за издирване, тъй като не го била виждала.  Все още не е ясна причината за смъртта на мъжа, както и защо не е бил открит още след изчезването му.

„Абитуриенти треснаха адвокатски джип“ – тема от първа страница на „Новинар юг“.  Кола с абитуриенти блъсна вчера джипа на известна тукашна адвокатка, съобщиха от КАТ. Произшествието стана близо до хасковската автогара. Колата с празнуващите младежи ударила паркирания джип „Тойота РАВ 4″ докато юристката била на зъболекар. Нанесени са леки материални щети, няма пострадали хора, казаха служители на реда и уточниха, че зрелостникът зад волана не е употребил алкохол. „Нищо страшно не се е случило. Не се сърдя на децата, те бяха много уплашени и вежливи, извиниха ми се няколко пъти“, коментира адвокатката, която изрично помоли името й да не бъде цитирано.

„Фенери, лампи и свещници в Деня на музея“, информира „Хасковска Марица“. Автентични древни лампи от 4 в.Пр. Хр., старинни свещници и фенери ще бъдат изложени в Регионалния исторически музей в Хасково за Нощта на музеите на 19 май т.г. Ще бъдат показани над 30 експоната от фонда на музея. Някои от тях са керамични, други от бронз, трети от желязо. Сред антиките най-интересен е свещникът-будилник от римската епоха. В колекцията на музея има лампи и фенери от първата половина на 20 век, осветявали дюкяни, улици, ателиета, къщи, жп гари и обори.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button