Преса

Вестниците на 17.05.2012 г.: Антон Иванов вдига втората десетка в Бисер

Пресата на 17.05.2012 г.„Антон Иванов вдига втората десетка” – водещата тема на „Новинар юг”.  Строителната фирма “Билдинвест” на общинския съветник от ГЕРБ в местния парламент Антон Иванов ще започне изграждането на втората десетка къщи в харманлийското село Бисер от следващата седмица. Това стана ясно вчера при вчерашното посещение тук на бразилския посланик Уошингтън Луис Перейра де Соуза и председателя на БЧК д-р Христо Григоров. Изграждането на първите 10 къщи в селото започна в началото на този месец “Балканстрой”. Те ще бъдат завършени до края на юли, информира областният управител Ирена Узунова. Процедурата мина през общинска комисия в Харманли. Очаквам до няколко дни да издадат строителните разрешителни и от следващата седмица да почнем изграждането, коментира Антон Иванов.

„От Бразилия за Бисер: З тона боб и Дилма на фото” – продължава темата за харманлийското село ежедневникът.  Бразилският посланик Уошингтън Луис Перейра де Соуза връчи портрет на държавния глава на федеративната република Дилма Русеф на областната администрация. Това стана вчера в Хасково, когато диплматът докара дарение от 3 т боб за жителите на пострадалите от наводнението общини Харманли, Свиленград и Любимец. Посланикът се ангажира да предостави и технологична помощ, като подчерта че страната му има опит в борбата с наводненията и последиците от тях. По-късно той посети село Бисер.

„Хасковско наркодепо на съд за 21.5 кг дрога” – пише над челото си „Новинар юг”.  Дело за наркодепо в областния град тръгва след дни в окръжния съд. Пред Темида по обвинение в организирана престъпна група в трафик на наркотици застават Максут Исмаили, Нурай Рамадан, Нурхан Нурай и Павел Райков.  Според разследващите тартор е 44-годишният етнически албанец със сръбски паспорт Максут. Той бе арестуван в Пловдив преди 2 г. през ноември. Тогава при съвместна акция тукашните криминалисти и антимафиоти от ГДБОП спипаха в склада на 23-годишния Нурхан Нурай 20 кг хероин, както и кило и половина марихуана. Помещението на Нурай бе на хасковския булевард “Освобождение”. Там имаше още преса за пакетиране и дозиране на дрогата, а също и електронна везна.

„Лудия жали 7 г. решетки за отвличане” – дописка от първа стнациа на вестника.  Присъда от 7 г. решетки за отвличане и изнасилване обжалва пред апелативните магистрати Теньо Стоилов-Лудия. Според прокуратурата престъплението е извършено на 3 май миналата година. Тогава хасковлията качил против волята ѝ от автобусна спирка с лек автомобил “Рено” млада жена и малко по-късно я изнасилил в горичка край града. Стоилов е известен с криминалните си прояви в Хасково, Пловдив и Бургас. Пострадалата, която не предяви граждански иск, потвърдила на закрито заседание пред Темида, че непознатият за нея мъж спрял до спирката, насила я набутал в колата и отпрашил с висока скорост по улиците. Когато спрял между храстите, тя хукнала да бяга, но Теньо я настигнал, нанесъл ѝ няколко удара и я върнал обратно в автомобила, където я озлочестил.  Адвокатите на Теньо смятат, че няма отвличане и изнасилване.

„10 турски фирми за сефте с изложение в Хасково” – дописка от страниците на ежедневника. За пръв път областният град е домакин на изложение на 10 фирми от турската област Одрин, те показват своята продукция на щандове в Младежкия център. Одринският бизнес представя производството си на олио, хранителни продукти – предимно от сладкарството, строителни материали, PVC врати и прозорци, стъкла, суров нерафиниран нефт и фураж, печатни и рекламни материали, медицинско и ортопедично оборудване. Това е стъпка към сближаване на бизнеса от двете страни на границата, обяви Четин Юзер, замшеф на палатата в Одрин

„Шеф от Пловдивския панаир оглави общинска мегадирекция” – още едно заглавие от първа страница на „Новинар юг”.  Васил Несторов е новият шеф на новосформираната мегадирекция “Образование, култура, младежки дейности, спорт, здравеопазване и социални дейности” в общината. Структурата беше създадена с решение на общинския съвет. Местните законотворци решиха да обединят съществувалите преди това дирекции “Образование, култура, младежки дейности и спорт” и “Здравеопазване и социални дейности”.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Тони
Тони
29.05.2012 16:01 16:01

Защо няма коментар на вестниците след 17 май?

Back to top button