Хасково

Хасковлията Ивайло Стайков стана зам.-министър на регионалното развитие

Хасковлията инж. Ивайло Стайков е назначен за заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството със заповед на премиера Кирил Петков, съобщават от правителствената пресслужба.

Стайков е магистър инженер по специалността „Строителство на сгради и съоръжения“, придобита в Университета по архитектура, строителство и геодезия – София. Завършва следдипломна специализация „Мениджмънт на строителството и инвестиционните проекти“ отново в УАСГ-София.

Избран е за народен представител в 47-ото народно събрание от 29 – МИР Хасково от листата на „Продължаваме промяната“. След доброволен отказ от мястото на народен представител заема длъжността съветник в политическия кабинет на вицепремиера и министър на регионалното развитие и благоустройството в периода 1 януари 2022 г. – 23 юни 2022 г. Стайков притежава солиден опит в организацията и управлението на строително-инвестиционни проекти в България и чужбина. Владее английски език, допълват от правителството.

С други заповеди на премиера от поста заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството са освободени Явор Пенчев, Стефан Аспарухов и Деляна Иванова.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button