Хасково

ГЕРБ със сигнал до главния прокурор за насаждане на етническа омраза в Хасково

ГЕРБ – Хасково са изпратили сигнал до главния прокурор за насаждане на етническа омраза в Хасково от техни конкуренти. Това съобщи на пресконференция областният координатор на партията Делян Добрев.

Той определи кампанията като изключително неприятна и посочи, че единственият, който се е държал коректно е бил Георги Иванов, въпреки че са дългогодишни опоненти.

„Конкретният сигнал е за насаждане на етническа омраза, отъждествявайки ДПС с Османската империя. В социалните мрежи беше разпространено писмо от Ботев, в което се съдържат изрази като „Как сте още роб до роб“, „Баташкото клане“ и др. В клипа са използвани изрази, които отразяват една коренно различна епоха на робство, за която е писал нашият велик родолюбец“, посочи Добрев.

Той заяви, че определени бизнесгрупировки са насаждали етническа омраза с цел извличане на политически актив и цитира „Спаси Хасково“ като една от тях.

За да се избегнат спекулации, че ДПС избира кмета на Хасково, Делян Добрев извади техния вот за общински съветници от 6 156 гласа от резултата на Дечев на балотажа и пресметна, че неговият резултат е 10 085, който е достатъчен за победа над Николай Ставрев, който има 10 053 гласа.

Делян Добрев определи резултатите на ГЕРБ в областта като категорични с преизбирането на 7-те общински кмета и 89 общински съветници. Последно партията е имала 104 съветници, но той отчете, че общинските съвети в Симеоновград, Тополовград и Харманли са намалели. ГЕРБ повишавали резултата си от парламентарните избори през април с 5 000 гласа – 23 535 тогава и 28 355 сега.

В същото време опонентите им от ПП-ДБ падали от 16 106 на 5 043, колкото бил твърдият електорат в областта на ДБ. ПП-ДБ имали 11 съветнически места в региона, 8 пъти по-малко от тези на ГЕРБ, похвали се областният координатор на партията.

Станислав Дечев отново благодари за подкрепата и каза, че предизвикателства пред общината биха били пандемия като тази, която се разрази през последния мандат и нестабилността в държавата. В момента в общината имало проверка от от държавните институции, каквито обаче ежегодно се извършвали по 4 – 5 пъти.

На журналистически въпрос Станислав Дечев посочи, че не се предвижда повишаване на местни данъци и такси.

Станислав Дечев след победата: Запазвам успешния екип в общината

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Д.Ф.
Д.Ф.
06.11.2023 17:17 17:17

ПП ДБ не са първите, които с езика на омразата искаха да яхнат властта.
Е, не им се получи….
Хасковлии доказаха, че са сплотени и не се влияят от подобни провокации.

Д.П.
Д.П.
06.11.2023 20:59 20:59

ДПС нямаше кандидат кмет, но си избра кмет. ГЕРБ са ми силно задлъжнели и ще продължа да ги натискам да ми се отплащат не само с пари и влияние, но и с ей такива излагации по медиите.

Ага Бей
Ага Бей
06.11.2023 23:15 23:15

Делян Ага вече с тая брада изглеждаш от “ НАЩЕ“ нормално е да защитаваш ДПС
Особено щом си АГА !!!

Rockrider
Rockrider
07.11.2023 8:36 8:36

“За да се избегнат спекулации, че ДПС избира кмета на Хасково, Делян Добрев извади техния вот за общински съветници от 6 156 гласа от резултата на Дечев на балотажа и пресметна, че неговият резултат е 10 085, който е достатъчен за победа над Николай Ставрев, който има 10 053 гласа.“

Лошо се получи, че на първият тур не станаха нещата, та трябваше ДПС и на вторият тур да се включат за да не стане сакатлък. Какво ще ни струва това през следващите 4 години? Какво даде, Деляне, на ДПС? Какво обеща им обеща? Ще има ли пресконференция с отчета?

Колю
Колю
07.11.2023 9:20 9:20

Обикаляли като луди по турските села да натискат кметовете за повече глусуващи в тяхна полза.

арес
арес
07.11.2023 9:31 9:31

не ви ли е срам с този купен вот…алоо…много вярно…делян ага…плюя на такива като вас…срам за българското…

Back to top button