Хасково

Хасковлии жадни за класически балет, над 700 на „Лебедово езеро“

Над 700 хасковлии и гости от съседни градове препълниха тази вечер големия салон на читалище „Заря“ за балетния спектакъл „Лебедово езеро“.

Публиката многократно аплодира изпълненията на балета на Държавна опера – Бургас, като хората останаха видимо доволни от видяното по музиката на Чайковски. Имаше и такива, които не можаха да гледат представлението заради липсата на места.

Балет

От Бургаската опера съобщиха за Haskovo.info, че за хасковската публика се играе целият „Лебедово езеро“, единствено без вариациите.

В спектакъла участваха талантливи възпитаници на балетните паралелки при НУМСИ „Проф. П. Владигеров” – Бургас, а в главните роли на „Лебедово езеро“ са Веса Тонова, Емил Йорданов, Милен Петров, Даниел Тичков, Недко Георгиев, Добрина Бахова.

Балет

Така в празничната програма на Хасково бе отделено място и за ценителите на класическия балет.

Програма за Дните на Хасково 2016 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Зрител
Зрител
09.09.2016 22:13 22:13

Спектакълът беше прекрасен, видно е че хората в града имат нужда от повече културни мероприятия не от панаири и от чалгаджии! За съжаление нито от общината , нито от областта не се намери някой да поднесе цветя на балерините !Това е неуважение проявено от страна на хората които ни представляват!

Ници
Ници
10.09.2016 8:16 8:16

,така наречените управници на хасково много се изложиха снощи с неуважението към изпълнителите, но те друго и не могат само показност и парадиране,

Нина
Нина
10.09.2016 17:31 17:31

До двата горни коментара- вие наред ли сте? Първо да уточня, че не съм от т.нар. управници, но не мога да подмина тези два безумни коментара. Да ви питам, уважаеми недоволни. Първо- кой покани Бургаската опера да и представи този знаменит балет тук? Нали точно общината като част от празниците на Хасково ни даде тази възможност- да гледаме безплатно този класически балет. Та в този смисъл как точно са се изложили? И второ- защо точно т.нар. управници да поднесат цветя? На вас като толкова ви хареса, защо не подарихте едно цвете? Аман от мърморковци!

Зрител
Зрител
10.09.2016 20:38 20:38

Цветята са дълг на публиката!

Back to top button