Преса

Преглед на печата – 8 май

Преса„Шашкаме Акишино с находки от 4500 години преди Христа“, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Новинар Юг“. Синът на японския император ще черпи информация на майчиния си език за безценните тракийски експонати в Александрово.

„Дебнем за свински грип откъм Турция“, е челото от втора страница. Покрай почивките си по празниците нашенци може да са прихванали опасния вирус от чужденци, допускат от РИОКОЗ.

„Два месокомбината избили малките кученца“, пише още „Новинар“. 4 големи умъртвени, защото са агресивни и опасни. Оставам със съмнение, че се цели компрометиране на шефовете на зоопарка и „Екопрогрес“, както и моето, коментира пред изданието кметът на Хасково Георги Иванов.

„14 години решетки за убиец със сатър“
, е водещото от криминалната хроника. Желязко Желязков-Джексъна сред последните по съкратената процедура. Признава, че разфасовал съселянин от Въгларово.

„Пеньовата награда – за Ивайло Балабанов“
, е дописката с адрес Димитровград. На изискана церемония в ритуалната зала вчера поетът Ивайло Балабанов получи националната литературна награда „Пеньо Пенев“ и така записа името си като нейния 20-и лауреат.

„Харманли с двама почетни и нов пазар за празника си“, четем още в броя. И този път празникът на града – 2 май, ще се запомни с наситената и разнообразна програма на организаторите от общината.

„Настървени за власт червени саботират листата“, е челното заглавие в „Хасковска Марица“ днес. Различни лобита търчат до София да уреждат свои на работа в 12 без 5, е допълнението в дописката.

Друга информация от първа страница: „44 двойки се женят повторно в Книжовник“. Те ще се явят на символична новобрачна церемония в обновената ритуална зала на голямото хасковско село навръх Деня на Европа – 9 май.

„Сделките с имоти падат наполовина спрямо миналата година“, е водещото от втора страница. 993 504 лв. е внесеният данък придобиване през първите 4 месеца на миналата година, сега два пъти по-малко.

„Прокурорът на Стависки иска да е шеф в Хасково“, пише още „Марица“. Авторът на репликата „Вързах кънките на Максим“ в битка с още двама обвинители.

„Филип Александров остава шеф на митницата“ – дописка с адрес Свиленград. Още няма назначен конкурс или конкурентен подбор за избор на нов началник на митница Свиленград, показва репортерска проверка на вестника.

„Авария потопи в кал три улици“, „40 запасняци с почетни карти“, „Млади театрали отличници в Бургас“ – всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button