Преса

Преглед на печата – 15 май

Преса„Инфаркт покоси 24-годишни“, е тревожното водещо заглавие в днешния брой на „Новинар Юг“. Една трета от пациентите на димитровградската кардиоложка д-р Кристина Мицева са младежи.

„Хасково дава 700 бона за уличното осветление“, е другото чело от първа страница. Толкова прогнозират, че ще струва поддържането и ремонтът на съоръженията за година.

И още едно заглавие от челната страница на вестника: „Една четвърт от Езиковата приети в европейски университети“. Сред тях е отличеният от Българската асоциация по четене Здравко Караславов, който е получил пълна стипендия за едногодишно обучение в английски университет.

„ГКПП Ивайловград готов до 5 месеца“, е водещото от трета страница. Набират оферти за изпълнител на граничния плац и сградите на службите за контрол.

„2622 държат матура по български в неделя“, пише още „Новинар“. Те ще бъдат разпределени в 240 учебни стаи в 30 от училищата в Хасковска област.

„94 фолклорни групи от 16 общини на „Китна Тракия“, е друга от дописките във вестника. Конкурсът ще започне в събота от 10.00 часа. Той ще се провежда на две концертни сцени, като танцьорите ще бъдат оценявани от комисии с председатели проф. Милчо Василев и хасковлията Иван Димитров.

„Осъдиха бащата на Марго от Сървайвър“, с това заглавие открива броя си „Хасковска Марица“ днес. Отец Димитър присвоил 10 000 лв. от боляровската църква.

„Най-добрите огнеборци са от Димитровград“, също дописка от първа страница, придружена със снимка. Представителите на града спечелиха областния кръг на състезанието „Млад огнеборец“.

„Майстори си подбиват цените“
, четем още в броя. Заради сериозния отлив на поръчки специалисти на различни ремонтни услуги по домове и офиси свалят цените.

„Японският принц открива Александровската гробница“, информация от втора страница. Официална церемония по откриването на Музея на тракийското изкуство в хасковското село Александрово ще се състои днес. Тя ще бъде почетена от японския принц и принцеса Акишино, посланика на Япония у нас Цунехаро Такеда, президента Георги Първанов, министъра на културата Стефан Данаилов и др.

„70 стотинки за декар за земи на „Марбас“, четем на страниците на „Марица“. Пускат на търг 53 814 декара, собственост на бившето въгледобив но дружество.

„Велев начело и на РИК за парламентарния вот“, „Гимназията в Баните изпраща 61 абитуриенти, „Бинка Добрева пее на „Китна Тракия“ – всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button