Преса

Преглед на печата – 1 юни

ПресаИ новите автобуси опасни – заради електрониката, е голямото заглавие от първа страница на „Новинар юг“ днес. Автобусите в региона са на средна възраст 20 години. Проблемът обаче не е в годините, а в качеството на извършените технически прегледи. Това казва собственикът на хасковска транспортна фирма по повод трагедията със 17-те загинали край Ямбол. Според шефа на „Арда тур“ Себахтин Исмаил закупуването на нови автобуси ще оскъпи билета тройно.

Първолаците с жилетки като на катаджиите– друг акцент от първа страница на вестника. Светлоотразителни жилетки ще получат всички първолаци тази есен. Инициативата е на министерството на труда и социалната политика.

Даряват апаратура на детско отделение. Под заглавието „Новинар юг“ информира, че по повод 1 юни детското отделение в димитровградската болница „Света Екатерина“ ще получи от общината и Ротари клуб апаратура за близо 6 000 лева. Парите са събрани от великденска благотворителна томбола и базар.

Райна срещу Пайнера– политическата тема в броя днес. Областната харесана от БСП, музикалният бос от ГЕРБ, за лица на мажоритарния вот в Хасково.

Парите от тютюна- в банката на Гювен
– водещата тема в „Хасковска Марица“ днес. 11 милиона ще раздаде финансовата институция на производителите в Свиленградско.

Галактион открива нов храм, съобщава следващата публикация. Владиката ще открие новоизградената църква в село Райкова могила на 4 юни. Храмът, който е опожарен от турските войски през 1912 година, вече е в напълно завършен вид. Ремонтът му започна през 2006 година.

Изграждат фотоволтичен парк за 250 милиона евро– голямото заглавие от втора страница на вестника. Варненска фирма ще разположи системите край Узунджово, Подкрепа и Стойково.

Другите акценти в броя днес: 10 килограма хероин в камион на Патрона. Убиец изнасилвал майка си. Доктор Пенев, архитект Димов и маестро Захариев са новите почетни хасковлии.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
neron
neron
01.06.2009 11:12 11:12

Това е най-голямата простотия която съм чувал.Защо този турчин кара тогава последен модем Мерцедес, ами да кара Москвич тогава.Просто така му изнася, защото трябва да си подменя автопарка, а това са много пари.Парите на ДПС сега за за агитация и ги няма.Вижте българи какво ви мислят турците.Защо загинаха пътници на същата фирма.Отговорете си сами.Искат да ви возят 30 годишни рейсове от Турция.Това ли е Европа.А този да спре да се изявява по медиите да си гледа рейсовете.

Back to top button