Преса

Преглед на печата – 18 юни

ПресаСъдят любовници за садистично убийство – челното заглавие на „Новинар юг“ днес. Окръжният съд даде ход на делото срещу Христо Лазов, садистичния убиец на 36-годишната димитровградчанка Минка Андреева. Магистратите не разрешиха съкратено производство на обвинения. Пиша роман по случая, така се чувствам пречистена, казва приятелката му – подсъдимата Виктория Ангелова.

Тестват екстремно новите тръби – темата на водещата публикация. Продължителното спиране на водата в Хасково вече е история, надяват се от ВиК. Поне седмица новите тръби от Ябълково до Караман тепе ще бъдат тествани при екстремни условия, като внезапно се спира и пуска водата. Целта е да се провери как водопроводът издържа на високи налягания и каква е устойчивостта му.

Евтиният ток скача с 16 на сто
, информира публикация на втора страница. Намалението на дневната тарифа от 1 юли ще е по-малко от стотинка, нощната поскъпва с 1,6 стотинки.

Димитровградска фирма патентова луканка за Европейския съюз, съобщава още „Новинар юг“ днес. От месопреработвателното предприятие „Лотос“ се надяват да стъпят на повече пазари.

Слух за отвлечен митничар подлуди Свиленград
, е голямото заглавие от първа страница на „Хасковска Марица“. Клошари натикали Павел Павлов в мистериозен автомобил, говорят в града. Това са измислици на „доброжелатели“, контрира служителят.

Ванчев с втори мандат като окръжен прокурор. Дописката под заглавието съобщава, че на вчерашното заседание на Висшия съдебен съвет Иван Ванчев е получил 14 гласа в своя подкрепа и остава окръжен прокурор на Хасково.

Улица и нови сгради измества дерето в „Куба“
– друг акцент от първа страница на вестника. Улица, широка 9 метра, жилища и обществени сгради, зелени площи и гаражи ще бъдат застроени в сегашното дере на квартал „Куба“ между улиците „Тимок“ и „Свети свети Кирил и Методий“. Това предвижда проект за промяна на план за регулация в няколко квартални карета в района.

И още от заглавията в „Хасковска Марица“ днес: Търсят учител по английски в Маджарово. Последният дъжд падна, идат горещини. Гонят игуменка от манастир заради кола за 19 000 лева. Майка иска 100 000 лева от убиеца на дъщеря си.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button