Преса

Преглед на печата – 22 юли

Преса„Румен Данев сменя Райна“, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Новинар Юг“. Освобождават областната управителка Йовчева на първото заседание на новия Министерски съвет.

„Закопчаха 15-годишна за 5 телефонни измами“, е другото чело от първа страница. Тя, 22-годишен и съучастник от село Камен ужилили старци с общо 13 360 лв.

„Първо секцио на ин витро близнаци в АГО – Хасково“
, е подробната информация от втора страница. Зачестяват усложненията на бременността заради неправилно хранене и липса на протеини в диетата, цитира вестникът гинеколози.

И още едно заглавие от втора страница: „6-годишно харманлийче със съмнение за остър менингит“. Момчето е прието в инфекциозното отделение на областната болница. Засега то е под наблюдение и ако се наложи, проби ще бъдат изпратени в София, за да се потвърди диагнозата, уточнява изданието.

„Зелени почнаха Димитър Илиев“
, е водещата дописка от четвърта страница. В РИОСВ – Хасково газят закона, твърдят от коалиция „За да остане природа в България“ . Няма такова нещо, контрират от екоинспекцията.

„НАП запечата 24 търговци, отказали да плащат глоби“, с това заглавие открива броя си днес „Хасковска Марица“. 946 акта за забавени осигуровки са съставени от началото на годината.

„Бум на змии в Хасково“
, е другата дописка от първа страница, придружена със снимка. За 5 дни в Гражданска защита са получени 4-5 обаждания от изплашени граждани за появата на влечуги. Тази година сигналите са много повече от миналата, коментират пред вестника специалисти от Гражданска защита.

„ГЕРБ спира тръбата Бургас – Александруполис“
, заглавието е чело на втора страница. От БАН алармират, че културно-исторически паметници, част от които в Хасковска област, попадат в обсега на петролопровода.

„71 решения гласувал Общинският съвет в Ивайловград, нито едно спряно“, четем още на страниците на „Марица“. Десет заседания, от които девет редовни и едно извънредно, е провел местният парламент в града през първото полугодие на тази година.

„7-годишен театрал на сцената“, „Храмът в Болярово с нов купол“, „Къща на изкуствата в Димитровград“ – всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица“.

„Спешно кърпят дупките по околовръстния път“
, пише днес димитровградският седмичник „Тракия“. Общината влага в ремонта 20 хил. лв., не чака НАПИ да си свърши работата.

„Инициативен комитет иска село Ябълково да стане град“
, е друго от водещите заглавия в броя. Единадесетият събор на славянското единство събра мало и голямо от близо и далеч.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button