Преса

Преглед на печата – 23 юли

Вестниците в ХасковоХасковлия гори с 62 килограма хероин, челно съобщава „Новинар юг“ днес. 37-годишният шофьор няма криминално досие, пренасял е дрога за над 3 милиона лева. Арестуван е на Граничен пункт Дунав мост миналия ден.

И дъсченият материал – във фризера, е озаглавена водещата публикация. Складовете в Хасково пустеят, въпреки че цените са като миналогодишните. Кризата се стовари със страшна сила върху търговците, водещите фирми в бранша отбелязват спад на клиентите с пъти в сравнение с предишни години.

Алея на славата в Книжовник ще напомня за голмайстора Жеков
, информира следващата дописка. Осветен парк от 500 квадратни метра с огромна футболна топка и позлатена обувка в чест на легендарния голмайстор Петър Жеков ще бъде изграден в центъра на хасковското село.

Без Делфийски игри в Хасково – друг акцент от първа страница на вестника в четвъртък. Заради кризата Световните делфийски игри няма да се проведат тук през септември. Решението е взето от София и поради независещи от общината фактори.

И още от заглавията в днешното издание: Турят училището в Сталево на тезгяха. Димитровградчанин ще бъде новият здравен министър. Дървата за огрев надолу с 5 лева.

Отчуждават имот на кметски критик, е челното заглавие на „Хасковска Марица“. Община Свиленград взема парцел на общинския съветник Трифон Тодоров, трябвал й за път.

Родители ремонтират чиновете за първолаци – темата на водещата публикация. Майки и татковци внасят пари за майстори, децата им няма къде да седнат на 15 септември. По 48 лева събират родителите на първолаци в СОУ „Васил Левски“ в Хасково.

86 свободни места за елитните школа. Дописката под това заглавие днес информира, че 15 ученици не са приети в нито една от гимназиите в региона след второ класиране.

Само двама от региона даряват партиите си, отчита още „Хасковска Марица“. Според отчетите пред Сметната палата за евроизборите Смиляна Нитова е дарила 50 лева на БСП, а лидерът на ДСБ в Хасково Антони Пашов е подпомогнал Синята коалиция с 15 лева.

Другите акценти в броя: Изгоря кола на ВиК. Старият Министерски съвет даде пари за ремонт на църквата „Свети Георги“ в Горски извор. 30-сантиметрови стоножки нападнаха жилищата в Хасково. Масово закриват столови.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button