Преса

Преглед на печата – 4 август

Вестниците в ХасковоРазмразяват 10 милиона за зелено, е голямото заглавие от първа страница на „Новинар юг“. От Министерството на регионалното развитие и благоустройството изпратиха писмо до община Хасково, че пари за облагородяване на градската градина и Ямача ще има. В скоро време предстои и сключването на самия договор по проекта.

Горското продава 11 бракониерски каруци – друг акцент от днешното издание на вестника. Конфискувани резачки, въдици и 15 кубика незаконно отсечена дървесина пускат на публичен търг.

Помощите за инвалиди нагоре с 376 000 лева, съобщава следващата дописка. 1001 души в трудоспособна възраст са получили помощи в размер на 383 051 лева през първото полугодие, съобщава директорът на регионалната социална служба Стефан Манахилов. Безработните са намалели с 666, като изплатената сума е с 67 474 лева по-малко в сравнение с първите 6 месеца на миналата година.

35-годишен подпали камион и 2 ремаркета
, информира публикация на трета страница. Небрежният стопанин запалил сухи треви и отпадъци в двора си в Оряхово и пламъците се пренесли у комшиите.

И още от заглавията в броя днес: Завързаха ни като говеда и ни обраха, разказват гастарбайтери. Спряха 44 кила хашиш за България. Ускоряват инфраструктурни проекти в Свиленград. Стамболово с екологичен ТЕЦ за 19 милиона евро.

Мамят чужденци със скъпи винетки– водещата тема в „Хасковска Марица“. Стикер за 10 евро, вместо за 10 лева, пробутва фирма на шофьор. Сигналът е подаден в Гранична полиция Свиленград.

Житото малко, но качествено, информира вестникът. Между 280 и 320 килограма от декар е добивът на пшеница и ечемик тази година.

Димитър Шопов става преподавател в Медицинския? – друг акцент от първа страница на „Хасковска Марица“. Месец след изборите шефското място в хасковската болница е неясно. Със сигурност се знае само, че сегашният началник доктор Шопов, който е член на БСП и бе в предишното общинско партийно ръководство, няма да се задържи на шефското място.

Кметът Лисков в отпуска със служебната кола – заглавие от втора страница. В същото време, според публикацията, Община Харманли е на червено, а спортни клубове отлагат състезания.

Другите акценти в „Хасковска Марица“ с днешна дата: Пак пускат спирките на търг. 15 помощници обгрижват 1250 старци. Пиян моторист оцеля в катастрофа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button