Преса

Преглед на печата – 5 август

Вестниците в ХасковоЛещаков извади злато на 1000 години„, е вадещото заглавие в днешния брой на „Новинар Юг“. Двете монети от времето на византийския император Василий ІІ Българоубиец, открити при разкопки край димитровградското село Ябълково, в момента са скрити в банков трезор, два  музея спорят за уникатите.

Хасковско без свои в изпълнителната власт„, челна информация от втора страница. Нито едно име от областта не се спряга за зам.-министър, засега.

На страницата вестникът помества и статия със заглавие: „БСП разчистваше сметки чрез ДАНС„, цитирайки депутата от ГЕРБ от Хасковския избирателен район и член на парламентарната комисия за контрол на ДАНС Иван Петров. „Първият удар, който беше нанесен върху ДАНС, бе именно от политическата сила, която ръководеше и до известна степен даваше насоките на работа на ДАНС – имам предвид БСП“, заявява пред изданието Иван Петров.

Куршум в главата за почетен гражданин„, е водещият материал от трета страница. Шефът на читалището в Меричлери Дяко Пенев открит мъртъв миналата вечер.

8 дъщери на съд за трафик на майка им„, информацията е с адрес Свиленград. Районната прокуратура в града е повдигнала обвинение срещу 8 момичета от турски произход, които се опитали да изведат нелегално майки си от Турция през България за Германия.

Подпомагат 761 деца по-малко„, пише още „Новинар“. 29 065 семейства в областта са получили детски помощи в размер на 8 120 596 лева през първото полугодие, цитира вестникът шефа на регионалната социална служба Стефан Манахилов.

Евтини илачи в Гърция и Турция родиха нов туризъм„, четем в новия брой на „Хасковска Марица“. Хората от Хасковско започват да отскачат до южните ни съседки за лекарства.  Причината е не само в по-ниските цени; за тях не се изисква задължителната рецепта, а и в аптечната мрежа при съседите могат да се намерят лекарства, които ги няма в България, твърди изданието.

„Улица „Беломорска“ в Хасково тъне в смрад, институциите пас„, информация също от челната  страница. Копаем често, защото тръбите са стари, твърдят от „В и К“.

Медии спасиха щъркелче„, пише „Марица“. Благодарение на репортери от няколко медии екипи на Енергото и РИОСВ са освободили оплелия се в кабел щъркел в хасковското село Александрово, който впоследствие бил транспортиран в лечебница в Стара Загора.

От КАТ искат раменно-бедрени колани, глобяват„, заглавието е чело на втора страница. Подобен аксесоар за колите няма, недопустим е подобен непрофесионализъм, заявява пред вестника Стойчо Запрянов, който вероятно ще отнесе 50 лв. глоба, защото е шофирал служебната кола, без да е поставил „раменно-бедрени колани“.

Шофьори скачат срещу КАТ заради термометър„, е друга статия, придружена със снимка. 35,4 градуса сочеха термометрите в Хасково малко след 15 ч. вчера. Жегата доведе до забрана на движението на камионите над 20 т, които бяха спрени на „5-и километър“ до Хасково. Шофьорите обаче претендирали, че термометрите сочат едва 33 градуса и от КАТ ги спират неправомерно.

Разкриват древен храм на Глухите камъни„, „Няма отнети лицензи на автошколи в Хасково“ и един апел – „Спрете пълненето на пощите с брошури“ – всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица“.

И накрая няколко заглавия от димитровградския седмичник „Тракия“: „Няма да вадят с полиция БСП от клуба й, засега„, „Пререгистрират домоуправителите„, „Вандалщината из парковете продължава„.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button