Преса

Преглед на печата – 25 август

Преса3 отделения си прехвърлят болна от рак, челно съобщава „Новинар юг“ днес. Здравната каса поема само 5 дни от лечението на Иванка Аврамова. 76-годишната жена е с рак на тазобедрената става и дебелото черво. Последната надежда на семейството е клиника в Горна баня.

И мъртъвци на опашка за безплатно брашно – голямото заглавие от първа страница на вестника. Полиция въдворяваше ред в първия ден от раздаването на храни за бедни в „Република“. Вчера в пункта на БЧК в квартала дошли 5-6 човека, които искали от името на техни починали роднини да получат пакетите с брашно, ориз и захар.

Млада майка и невроложка влизат в Общински съвет
– Хасково-друг акцент от първа страница на вестника. Икономистката Светослава Стоянова и шефката на неврологичното отделение в областната болница доктор Стефка Вълкова ще са новите попълнения в местния парламент. Те влизат на овакантените от избраните за народни представители от ГЕРБ Делян Добрев и Фани Христова места.

Мустафа Емин на мушка, е заглавие от втора страница на вестника. От земеделското министерство ще ровят заменките и терените със сменено предназначение в Хасковско. Предстои основна проверка на свършеното в областна дирекция „Земеделие“ през последните 4 години.

И още от заглавията в броя днес: Ремонтират моста на Марица до Скобелево. Осъдиха кучкар, насъскал питбула си срещу петима. Димитровград се весели с джаз, загърбва чалгата.

4 села в огнен обръч – челното заглавие на „Хасковска Марица“. 9 пожарни и войската гасиха стихията. Къщите в Калугерово бяха спасени едва към 18 часа вчера. Пожарът е локализиран, причините остават неясни.

Официално: Минка Стоянова е зам.-кмет на Харманли, информира следващата дописка.Областният лидер на БСП Минка Стоянова беше назначена за заместник-кмет на Община Харманли със заповед на кмета Михаил Лисков от вчера.

Посланикът на Палестина открива изложба в Любимец-темата на следващата публикация. Визитата е част от тържествата по повод 40-годишнината от обявяването на Любимец за град.

Заради 6-годишно дете променят историята-голямото заглавие от първа страница. Да бъде коригиран надписът върху паметника на булевард „Раковски“ заради спомените на 6-годишно момиченце, иска от Община Хасково Паско Запрянов. По думите му е пропуснато името на подофицер Владимир Вапцаров. „Отговорен“ за пропуска е Гинка Консулова, дъщеря на един от разстреляните униформени. Хасковлийката, която по онова време е била невръстно дете, е свидетел на кървавата баня в двора на казармите.

Другите акценти в броя днес: Пускат 50 000 шаранчета в „Ивайловград“ и „Тракиец“. Трима, заловени с 24 килограма хероин, остават в ареста. В Димитровград 20 улици с асфалт за 1,3 милиона лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button