Преса

Преглед на печата – 14 септември

Преса„Хасково за евтина мръвка в Димитровград“, пише във водещото си заглавие „Новинар Юг“ днес. Безалкохолно по 20, хляб по 39 стотинки и свинска плешка по 3,79 лв. килото изкушават комшиите.

„За 20 минути 50 газят закона на „Кърджалийска“, и другото чело от първа страница, придружено със снимка. Локална простотия. Така шофьорите определят случващото се по новата част на булеварда.

„161 двойки на втората матура по география“, също дописка от челната страница на вестника.  В Регионалния образователен инспекторат отчитат среден успех от изпита 2,74.

„3 школа привличат ученици с 85 бона“, пише още „Новинар“. 2 димитровградски и едно хасковско училище са спечелили проект за 85 000 лв. Парите са по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

„Французойка подвърза „Осъдени души“
за Регионалната библиотека. С уникална кожена подвързия в черно и червено на старо издание на романа на Димитър Димов „Осъдени души“ се сдоби Регионалната библиотека в Хасково. Книгата бе връчена на директорката Тонка Койчева от френската подвързвачка Мари Жозеф при срещата на хасковската публика с нашумялата писателка Теодора Димова, дъщеря на именития автор.

И едно криминално заглавие от броя: „Полицаи изкорениха половин тон марихуана“. Плантацията с канабиса е открита край харманлийското село Доситеево.

„Магарета се ширят в православен храм“, е водещата информация в „Хасковска Марица“. В статията има и две подзаглавия: „Чифтокопитните обитават църквата в Малки Воден на няколко километра от баровски вили на брега на язовир „Ивайловград“ и „Ново настоятелство ще спасява поруганата светиня, чакат помощ от владиката“.

„Проверяват 6 болници за опасен боклук„, пише още „Марица“. Няма проблеми с изхвърлянето и унищожаването на болнични отпадъци в региона, сочат проверките на Регионалната екоинспекция в 13 здравни заведения.

„Няма да местят Змеево в Корен“
, също дописка от челната страница на вестника. Полигонът в Змеево няма да бъде закриван. Това отговори на актуално питане на парламентарния контрол в петък министърът на отбраната Николай Младенов.

„Бият жена с камъни заради 10 лв.“
, е водещото от криминалната страница. Пострадалата с комоцио след атака в ромската махала на Узунджово.

„Дават 2 млн. лв. за газификация на Свиленград“
, заглавието е челно за втора страница. До пролетта синьото гориво трябва да потече във всички обществени сгради.

„Гонят митничар заради бус с чорапи“,  „Подредиха две изложби в музея“, „Показаха косъм от брадата на Пророка“ – всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button