Преса

Преглед на печата – 1 октомври

ПресаВиК подлуди клиент информира челно в днешният брой на вестник „Хасковска Марица“. Дядото от Тънково 7 месеца е без вода заради начислени 87 кубика. 

Челното заглавие на всекидневника – Копаят за нефт и газ в Сакар. „Овъргаз“ на Сашо Дончев търси природните ресурси в Свиленградско. Процедура за търсене на нефт и газ стартира в Свиленград, след решение на Министерският съвет.

Още заглавия от първа страница – Бензинджиите докладват в НАП от днес. Търговците на течни горива от днес са длъжни да подават по електронен път данните от дневните отчети на касовите апарати в обектите си, пише вестника.

От страница втора – Галактион освещава параклис в Горно поле. Старозагорският митрополит Галактион ще освети новия православен параклис в Горно поле тази събота.

Синьото гориво тръгва в Свиленград.  Първите абонати на газоразпределителната мрежа на Свиленград ще бъдат свързани към края на октомври, съобщи кметът на Свиленград Георги Манолов.

Рецидивист бяга в Гърция с кола на съсед. Заглавието в Хасковска Марица е на трета страница. Крадъцът обявен за международно издирване, зарязва пежото в Хасково. Нови 330 декара лозя в Харманли, информация на вестника от сесията на Общински съвет – Харманли.

Атентатор запали кметството, информира в челно заглавие „Новинар юг“ днес. Темата продължава на трета страница, полицията работи по версията, че пожарът в Нова Надежда е целял унищожаването на документи. 

Водещото заглавие за Новинар юг – Дупчат Хасковско за нефт и газ. На 187 кв.км. в Сакар ще търсят метални полезни изкопаеми, реши вчера МС.

Тънково си тури гроздето за вино. Ниската цена на гроздето принуди десетки тукашни жители да го сложат за вино, информира вестника. За кило мерло там дават 20-30 стотинки.

Тема от втора страница – Димитровград на крачка от ефирно радио. Не е ясно дали ще е стопроцентово общинско, или се търси варианта публично – частно партньорство. Съветът за електронни медии откри на 15 септември продецура за конкурс за лиценз на ефирно радио на територията на общината.

Стамболово на 26 години, развива е-услугите. В общината отбелязаха годишнина от създаването си с проект. Въчева и Нанев казват утре какво ще работят.

Утре новите замесник-областни управители ще обявят какви са им ресорите, информира Новинар днес.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button