Преса

Преглед на печата – 7 октомври

ПресаНовинар Юг: „Любимец без ток заради борч“, челно съобщава вестникът. Захранват кметството от външен източник, за да не спре работа администрацията.

„Монолит“ вдига такса смет на 6 общини“ е другата водеща тема. От оператора на депото в Харманли зависи с колко ще скочи такса смет в общините, които са задължени да депонират отпадъците си там. Ако остане сегашната цена от 24 лв. на тон Свиленград отказва да вози сметта, категоричен е кметът Георги Манолов.

„Фатме прекарва нелегално годеника си, хващат ги“. В дописката е описано как 35-годишната жена опитала нелегално да превози възлюбения си от Турция за Западна Европа, но била хваната от граничните полицаи на пункта Капитан Андреево.  Тя била скрила мъжа в багажника на колата си. Още девет подобни опита са били осуетени през месец септември, става ясно от дописката.

В друга публикация Новинар пише  „Хасково с рали като в Монте Карло“. Събитието, което ще е част от отборния шампионат за туристически автомобили ще се проведе вероятно през месец ноември. Пистата по градските улици ще е дълга почти 3000 метра, автомобилите ще фучат със 140 км/ч.

Новинар Юг пише още – 4 взлома в Хасково чезнат пари и злато, 10 горят с парите за топло, Двама пипнаха вирусен хепатит, Гинекологичен кабинет заработи в Ивайловград.

Темите в Новинар Юг почти се препокриват с тези в другия хасковски вестник Хасковска Марица. По дебатите за боклука те цитират в заглавие зам.-министърът на екологията Евдокия Манева. „Повече боклук в Харманли, по-ниски такси“, казва тя. В публикацията е написано и предложението й общините, които са задължени да хвърлят боклука си на депото в Харманли, да се обединят в сдружение, за да се преговарят с концесионера за по-ниски цени за транспорт и депониране.

„Влюбена младоженка крие мъжа си в багажник“
и за този случай четем в Хасковска Марица. Съпругът без виза, забраняват му да живее във Франция при жена си. 17 бегълци с фалшиви документи са хванати на границата за месец, пише още вестникът.

„Плашат майка с катастрофа, искат й 10 000 лв.“
В дописката е описан поредният случай на опит за телефонна измама. Жената обаче не се хванала на измамниците. Докато говорела с тях по телефона, тя информирала и полицията, която пратила екип много бързо, но не успели да засекат откъде се обаждат измамниците. Ужасяващото в случая е, че мошениците знаели и домашния и мобилния телефон на жертвата, както и много подробности за семейството й.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button