Преса

Преглед на печата – 16 октомври

ПресаНовинар Юг: „В Харманли продават Монопола за 300 000 евро“. Става въпрос за бившата административна сграда на „Харманли-БТ“. Само през последния месец кризата извади на тезгяха складове и промишлени сгради в региона за над 2 млн.евро става ясно от публикацията. Сред офертите има и такива за хотели и магазини в Хасково, Ивайловград, Свиленград, а най-големите промишлени обекти в региона, обявени за продан са в Тополовград.

„Сричкуващ китаец взе BG книжка“ е другото водещо заглавие. Проверяват дали кетапът категория „В“, получен в Хасково, не е взет по втория начин.

„ДАГ кандиса, оправя кашата със земята под музея в Александрово“, пише още във вестника. Държавната агенция по горите в най-кратък срок ще прехвърли земята под музея на тракийското изкуство до Александрово. Така ще се избегне запечатването на културния обект. Оказа се, че музеят няма удостоверение за въвеждане в експлоатация, въпреки че официално отвори врати за посетители на 15 май тази година, припомня вестникът.

„БСП-Хасково зарази „Позитано“
е заглавието над политическия коментар в Новинар Юг. Червените шефове не усетиха как болестта на разцеплението се пренесе от провинцията в столицата, е акцент от публикацията. Сред другите заглавия във вестника – Само по двама на ден слагат зимни гуми, Разпоредиха на НАП да рови Масларова, Убиец клал любовница преди бившата си жена.

„Юристи на протест срещу скандален следовател“ с това заглавие открива броя си Хасковска Марица. Декларация против номинацията на Коста Костов за шеф на съда готвят в Димитровград. Преди няколко години името на Костов бе замесено в скандал, припомня вестникът.

„Скъпи бутици спасяват дрипшопа“ е другата водеща тема в Хасковска Марица. Кризата напълни магазините втора употреба в Хасково и опразни бутиците. Ниските обороти не могат покрият разходите за наема. Офисите в центъра 5 пъти по-съкпи от софийските, пише още в тази дописка.

„12 000 евро иска за куче водач“, четем в друга публикация. Нито един от хората с увредено зрение в Хасково няма куче водач. Специално обучените четириноги струват 12 000 евро, но незрящите могат да ги имат срещу един лев с помощта на фондация. Скъпата издръжка на четириногите е причина някои от нуждаещите да не възползват.

„Бой в ДПС“
. Избор за шеф на младежката структура на ДПС в с. Караманци завърши с бой между привърженици на двете враждуващи лобита в партията на Доган. Вотът бил спечелен от човек на общинския лидер в Хасково Мюмюн Искендер. Това предизвикало недоволството на съперника му, който е от лагера на Мехмед Атаман. Той, освен че загубил изборите, отнесъл и юмруци.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button