Преса

Преглед на печата – 20 октомври

ПресаНовинар Юг: „Областта остава с 2 хирургии“. Приеме ли се праг от 1000 операции годишно, хирургичните отделения в Харманли и Свиленград трябва да се затворят. Въпросът тепърва ще се обсъжда на областен съвет по здравеопазване. Ако се определи граница от 1000 операции годишно, ще останат да работят само хирургичните отделения в Хасково и Димитровград.

„Момата ликвидирал килър“. Серийният убиец Недялко Димитров-Момата е разстрелял по поръчка физическия екзекутор на отвлечения бургаски бизнесмен Стоян Стоянов. Според източници на вестника Момата бил нает да гръмне Манол Хаджиев-Индианеца от друг съучастник в убийството на Стоянов – рецидивистът Стоян Петров от Варна.

„Освободиха шефа на гранична полиция“ пише още Новинар Юг. Отново позовавайки се на източници вестника съобщава, че Николай Чилингиров е получил заповед за пенсиониране вчера, половин час преди края на работния ден. Функциите на Чилингиров временно ще изпълнява досегашният му заместник Стойчо Димитров.

„Баща спря две деца от училище – нямали дрехи“. Историята на момчетата от с. Длъгнево е описана на втора страница. Бащата информирал директора на средищното училище „Христо Смирненски“ в Радиево, че спира децата си от училище заради безпаричие. Вестника припомня, че те не са се качили на училищния автобус, защото били без обувки. Така автобусът вече няма да минава през с. Длъгнево.

Хасково с филиал на Тракийския университет? Проект за разкриване на филиал към старозагорския тракийски университет в града е внесен в образователното министерство от ръководството на местния учебен център. Ако проектът бъде одобрен, в центъра се очаква нов прием на студенти, които ще могат да се обучават по специалностите, акредитирани в университета. Това обаче може да се случи най-рано догодина, става ясно от дописката.

„Килър с белезници влиза в дома на жертвите си“ с това заглавие открива броя си Хасковска Марица. Серийният убиец Недялко Димитров- Момата бил докаран за следствени действия от пазарджишкия затвор в жилището, където хладнокръвно уби младото семейство Бейтула и Неврие Махмуд. И Хасковска Марица пише, че Момата е бил нает да убие убиецът на варненския бизнесмен Стоян Стоянов.

„Отказват секцио в АГО Хасково“ четем на първа страница. Обезболяваща операция се полага само на проблематичните раждания, категорични са лекари. Месечно 20-30 % е броят на секцио ражданията, но те са направени, защото така се налага, става ясно от публикацията.

„Мюсюлмански молитви подлудиха Хасково“ пише в дописка на втора страница. Протяжният глас на имама ехти от джамията в делник и празник, работещи в центъра се жалват от тормоз.

„Телевизиите загубена кауза за Хасково“ – това е темата на днешния брой на вестника. Акцентите в нея – Мистериозен бизнесмен връща ТВ7 в ефир, Футболен бос държи кебеларка със супер техника в Любимец,  Фолк певица пробва късмета с „Марго ТВ“, но се провали.  

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button