Преса

Преглед на печата – 22 октомври

Преса„Квартал „Тракийски“ в Хасково 10 часа на сухо, „В и К“ мълчи“, е водещото заглавие в „Хасковска Марица“ днес. EVN предупреждават за спиранe на водата, в дружеството не знаят.

„18-годишен би полицай в бар“, е другото чело от първа страница. Хасковският ученик вилня в пловдивска дискотека, нощува в ареста, е допълнението в дописката.

„Глобиха гробари за гавра с покойница“, е статията с адрес Любимец. Служилите в гробищния парк изкопали твърде тесен гроб за покойницата. Вследствие на това, при спускането на ковчега, при натиска с метални прътове, тялото на мъртвата паднало в изкопа.

„155 млн. лв. от данъци за бюджета“, също дописка от първа страница. Толкова е събрала НАП – Хасково от началото на годината. Приходите са с 13 млн. лв. повече спрямо 2008 година.

„Жена разкъсана от кучето на дъщеря си“, заглавието е челно за втора страница.  Домашен пес оглозга ръцете на 87-годишната Калина Драгова.

„Провериха 71 фирми за незаконни отпадъци“
, пише още „Марица“. 21 786 лв. са постъпили в Предприятието за управление на дейности по опазване на околната среда от заплатена такса опаковки, цитира вестникът Регионалната екоинспекция.

„Вито хоро на площада за Деня на будителите“
, е друга от дописките в броя днес. На него ще се хванат майстори и любители на българските фолклорни танци под звуците на народни ритми от Тракия, Македония, Придунавието и Добруджа.

„10 милиона от Европейския съюз“. Подписани“, с това заглавие открива броя си днес „Новинар Юг“. Финансирането на първи голям проект по оперативна програма на Евросъюза осигури вчера Общината. С парите ще оправят и Градската градина в Хасково.

„Одрин. Областният Данев. Скандал“, също дописка от челната страница на вестника. Срещата между хасковския управител и валията Мустафа Бююк прекратена заради грешен превод.

„Болница си търси управител“, е информацията с адрес Тополовград. Местната управа е обявила вчера конкурс за управител на болницата. Мястото е вакантно от средата на март, когато поради изтичане на срока Общинският съвет прекрати договора с дългогодишната директорка д-р Денка Петрова-Костова и назначи за временно изпълняващ длъжността д-р Костадин Стойнов.

„Арестуван за отвличане ще иска свобода днес“, четем още на новинарските страници. Удължиха срока на разследването срещу хасковлията Антон Божиков и съучастниците му за похищението на инвалида Руси Русев.

„Орфейци спряха с жива верига сеч на „Екопрогрес“
, „Дом „Майка и дете“ пак приема малчугани за рехабилитация“, „Хасковски данъчни ревизират „Локо“ (Пловдив) – всичко това – в днешния брой на „Новинар Юг“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button