Преса

Преглед на печата – 4 ноември

Преса„При епидемия училищата се местят в баровете“, пише в новия си брой днес „Хасковска Марица“. В болницата сложиха маски срещу грипа, раздават противогрипни препарати, е допълнението към заглавието.

„Балкански път“ отведе 4-ма зад решетките“, е другото чело от първа страница. БМВ, заредено с хероин, спряха на границата, поръчителят познат на службите.

„Интернет аларма за наводнения по Марица“, пише още изданието. Граничните области Еврос и Одрин ще бъдат навременно известявани за нивата на реките Марица, Арда и Тунджа по време на зимния период. Това е станало ясно на среща на управителите на двете области и губернатора на Хасково Румен Данев.

„Бум в търсенето на твърдо гориво“
, също дописка от водещата страница на вестника, придружена със снимка. Десетки хор, подгонени от ниските температури, побързаха да снабдят с горива домовете си. Повишено е търсенето на дърва за огрев, въглища и екобрикети.

„1,5 млн. лв. за улици в Любимец“
, четем още на страниците на „Марица“. Парите са по спечелен проект по Програмата за развитие на селските райони.

„КПП шеф пратен в девета глуха“
, е дописката с адрес Свиленград. Пламен Георгиев с преназначение в Средец, още на границата треперят от чистка, допълва изданието.

На първата си страница „Новинар Юг“ цитира шефа на пулмологичното отделение в хасковския тубдиспансер, д-р Веселин Калфов, който казва: „След две години ще ни сполети „заешки“ грип“. Отделението на тубдиспансера пълно, слагат пет допълнителни легла, е допълнението в дописката.

„Съветник от ГЕРБ в бракониерски лов“, също информация от челната страница на вестника. Мераклията за лидер на димитровградската структура Антон Вълков в гъбарската дружина на созополския кмет.

„Грипът спря от училище 4522-ма“,
пише още „Новинар“. Само вчера отсъстващите ученици в областта нараснаха със 798.

„Жени се сбиха за безплатно брашно“, е друга от дописките в броя. Боят се разиграл в тукашния квартал „Република“, дамите били на опашката за безплатни продукти от БЧК и се спречкали в стремежа си коя по-първа да вземе продукта.

„Хасковските „Мега спорт“ покориха Австрия“, „Откриват приют за 22 болни деца в Ивайловград“, „Слаб“ на митничари за преписване“ – всичко това – в днешния брой на „Новинар Юг“.

„Зрелостници от артшколо първи в национално състезание“, пише днес димитровградският седмичник „Тракия“. Блестящото представяне им осигурява следване без приемен изпит по специалността „Биология“ във всички университети в страната.

„Откриват новата сграда на планетариум „Джордано Бруно“, съобщава още „Тракия“. В петък и събота ще се проведе национален семинар, посветен на четиривековните телескопични наблюдения, допълва седмичникът.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button