Преса

Преглед на печата – 15 декември

ПресаНовинар Юг: „Млади фермери: 20 съдим държавата за по 25 бона“. Те ще внесат съдебен иск срещу Държавен фонд „Земеделие“. Поводът неизплатени суми по програмата „Млад фермер“.

„Автогара частна за 35 години“. Около 500 000 лева са нужни за довършването на автогарата в Димитровград. Кметът на общината Стефан Димитров предлага обекта да се предостави на концесия. Ако някой частник се навие да извади тези пари, той може да експлоатира обекта до 35 години.

Още една тема от съседния град – „Димитровград запазва такса смет“. Експерти са изчислили, че приходите от налога ще са достатъчни за покриването на разходите. Освен това общината планира да изгради претоварна станция край с. Добрич и да се извозват по 60 т боклук дневно до Гарваново. С 25 % скача таксата в Свиленград обаче, пише в друга дописка. Увеличението се налага заради това, че от догодина Свиленград трябва да закрие градското си сметище и да започне извозване на боклуците до регионалното депо в Харманли.

„4 г. решетки за бандит, млатил дядо колоездач“, пише в друга публикация. Апелативният съд потвърди наказанието на Тихомир Шалаверов, който опита да ограби тръгнал по любов старец.

Вестникът пише още – Крадците минаха на твърдо гориво, НАП прибра 9,5 млн.лв. от длъжници, забрани на 47 да излизат в чужбина, Пържолата закова 8.50 лв. преди Коледа.

„14 чакат за бъбрек в Хасково“ с това заглавие открива броя си вестник Хасковска Марица. Едва трима са трансплантираните за последните години, но в Пакистан. 50 000 долара струва нов орган зад граница, у нас е в пъти по-евтино, но няма донори.

„Данъчните прибраха паспортите на 47 бизнесмени“
. Те нямат право да напускат страната, защото са натрупали дългове към бюджета по над 5000 лева. Досега, след намеса на съдия-изпълнител, агенцията в Хасково е събрала 5,7 млн.лв от длъжници.

„Блок осъмна с разбити електромери“ информира още вестникът. Станало ясно, че те се сменят от ЕВН за по-голяма сигурност, защото преди коледните празници най-често хората страдат от надписан ток.

„Христо Бисеров заместник на Доган“ четем още в Хасковска Марица. Хасковлията е най-вероятният нов заместник на председателя на ДПС. Христо Бисеров е сочен за новата дясна ръка на лидера. Близки до партията, припомнят, че в последните четири години Доган е декларирал неведнъж подкрепата си за Бисеров.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button