Преса

Преглед на печата – 17 декември

Преса„Министър Дянков скара училищата с градините“, е водещото заглавие в днешния брой на „Хасковска Марица“. Отрязаха целодневните детски градини, в школата с бонуси до дни, е допълнението към заглавието.

„54 кг хероин вадят от легло на поляк“, е другото чело от първа страница. Шафнерът на международния влак също в ареста заради пратката.

„Подсигурете се с лекар за празниците“
, съветва също от първата си страница „Марица“. Предварително питайте личния си лекар как да действате, ако се почувствате зле в задаващата се дълга поредица от празници, цитира изданието председателя на Регионалната асоциация на общопрактикуващите лекари д-р Марио Янакиев.

„Вандали секат декоративни елхички из Хасково“
, е челното заглавие от втора страница. 40 000 лв. глоби наложили горските на нарушители от началото на 2009 година.

„30 на ден се тестват за туберкулоза“, е друга от дописките в броя. Безплатните прегледи се провеждат по една седмица в октомври, ноември и декември и се финансират от глобалния фонд за лечение на туберкулоза, малария и СПИН към Световната здравна организация.

„Проверяват боите за отровни емисии“, четем още на страниците на вестника. Регионалната екоинспекция започва проверки на всички производители, вносители и търговци на бои и лакове в региона.

„Връщат вечерното обучение“
, информира изданието. Възможност за вечерна форма на обучение да предвидят в план-приема си за 2010-2011 година професионалните гимназии в региона, са изискали от Регионалния образователен инспекторат.

„Пижами душат децата“
, с това заглавие открива броя си днес „Новинар Юг“. Комисията за защита на потребителите спря в хасковско опасни дрехи преди празниците.

„Грабят шофьор като Крокодилите“, също дописка от челната страница на вестника. Бандити, маскирани като ченгета, пръскат със спрей разносвач на напитки, връзват го и го зарязват до Симеоновград.

За същия град става дума и в следващия материал, но с друг акцент: „Симеоновград пред фалит“, е водещото заглавие от втора страница. Всеки ден в общината пристигат изпълнителни листове. Няма откъде да дойдат пари, признава пред изданието кметицата Милена Рангелова.

„Атака“ брои 3 бона за шеф на партията в Хасково“, пише още „Новинар“. 3000 лв. е заплатата на областния координатор на „Атака“ Борислав Ноев за това, че нищо не прави. Това заяви вчера пред журналисти ексшефът на структурите на Волен Сидеров в региона Георги Майоров, е допълнението в дописката.

„Тричленка инспектира сградите на социализма“, „Изкарахме грип-2, без да усетим, „Авджия уби водач на глутница вълци“ – всичко това – в днешния брой на „Новинар Юг“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button