Преса

Преглед на печата – 30 декември

Преса„Павлин Паришев получи лъвица за Коледа“ – това е челното заглавие в последния за годината брой на вестник „Хасковска Марица“. Свиленградският бизнесмен бил сюрпризиран от свой приятел, който решил да го зарадва за празниците с необичаен подарък – четиримесечната лъвица Никол. Засега африканският хищник обитавал тенис кортовете в хотела на Паришев, а ентусиазираният собственик на животното смятал да си направи истински зоопарк.

„Секта атакува Хасково“ – предупреждава вестникът на първа страница. Става въпрос за добре познатите в града мормони, които тези дни разпратили писма по домовете на хасковлии с апел те да се присъединят към тяхната Църква на Иисус Христос. Мисионери на сектата, впрочем регистрирана у нас, готвят беседи по домовете на Нова година за лов на нови души – алармира още изданието.

„Комарджия инсценира обир“ – това е новинарският акцент на трета страница с харманлийски адрес. 42-годишен турски тираджия се опитал да преметне полицията, че е ограбен, за да оправдае липсата на служебни пари. Оказало се, че Хасан от Адана профукал 650 евро в игрална зала в града на Белоногата, след което съчинил сценарий за несъществуващ грабеж.

„Почна ли тиха революция в полицията?“ – на този въпрос се опитва да отговори „Хасковска Марица“ в обзорен материал на 4-та страница. Шумните рокади по върховете на местната полицейска дирекция, разкритите наркоафери в областта, арестът на зам.директора на НВМС Леонид Лавчев заради рекет на местна мандра – това са най-важните събития, които според вестника оформят лицето на отиващата си 2009-та година и дейността на хасковската МВР структура.   

„Живко Архондев в УС на новата федерация по щанги“ – информира ежедневника на спортната си страница. Актуалният треньор № 1 на Хасково, който получи заслужено признание и в национален мащаб, очаква скоро министър Свилен Нейков да даде лиценз на новосъздаденото сдружение, за да свърши кризата в българските щанги.
На спортната страница ще прочетете още, че „Мъри разпуска в Минерални бани с Тити Папазов“, а първата ни ракета Григор Димитров е „подобрил петгодишен рекорд“, завършвайки годината като № 288 в света – най-доброто класиране на български тенисист от 2003-та насам.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button