Преса

Преглед на печата – 1 януари

Преса„Алкохолен пик на Нова година“, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Хасковска Марица“. 300 литра концентрат и 200 литра вино изпиха купонджии в елитните заведения на Хасково.

„Добрата новина: Държавата плаща ваксина“, също дописка от челната страница на вестника. От април 2010 година в имунизационния календар на детето са предвидени две нови ваксини, за които ще плаща Здравната каса. Едната е против пневмококови инфекции, а втората е комбинирана петвалентна ваксина, в която досегашните полиомиелит, дифтерия, тетанус коклюш, хемофилус инфлуенце тип В са съчетани.

„Фалира болницата в Ивайловград“, пише още „Марица“. Само пневмонии лекуват в граничната община, парите свършват през март.

„Мартин от Свиленград бебе на 2009“, четем още на първа страница. Детето, проплакало в свиленградската болница в 23,59 часа на 31 декември, е последното бебе на 2009 година, родено в България.

И още едно заглавие с адрес Свиленград: „Кастрират кучета по турски проект“. Свиленград, заедно с турската община Пинархисар и местната болница ще кандидатстват с проект за кастрация и ваксинация на бездомните кучета.

„Харманли се топи, чиновниците се увеличават“
, челно заглавие от втора страница. Раздутият щат е спекулация, цитира вестникът заместник-кмета Минка Стоянова.

„Караме без винетка до 31 януари“, е водещата информация от трета страница. Спор за разпространението на стикерите спасява от глоби до края на месеца.

„Минусов студ от днес“, е заглавието, придружено със снимка. Не се очакват обаче сериозни превалявания. Облачността ще се разкъсва и намалява, публикува „Марица“ информация от местната метеорологична станция.

„Зъболекарите без пари“,
четем още в броя. Хасковските зъболекари още чакат Здравната каса да им изплати заработеното за ноември и декември.

„1000 лв. за аптека на село“, „Опашки на ГКПП Капитан Андреево и ГКПП Капитан Петко войвода“, „2300 тракийски наследници с нотариални актове“
– всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button