Преса

Преглед на печата – 12 януари

ПресаНовинар Юг: „Последно: гонят 25 от бл. 42 напролет“. Това е последното решение за семействата, които не са си плащали наемите. Борчлиите не са внесли и лев за дължимите наеми, въпреки че се кълняха в това преди месец, припомня вестникът. 

„И бакшишите слязоха на левче“. Наглите нелегални превозвачи, както ги наричат собственици на автобуси, от вчера карат за левче по линията Хасково Димитровград. Това се случва след като от понеделник, за неопределен период, трите автобусни превозвачи по маршрута возят на цена 1 лев. Тяхната инициатива е именно като отговор на нелоялната конкуренция, припомня вестникът.

„Хасково осъди кмета на Тракиец“. Общината спечели дело за неустойка срещу Красимир Бойчев. Неговата фирма бе дадена на Темида за неизпълнение на договор по извършване на сеч и извозване на дърва за огрев. Бойчев преведе с лихвите 16 611 лева неустойка на общината, става ясно от публикацията.

Сред другите заглавия във вестника са – Бисеров ще реди пасиансите в ДПС, Димитър Илиев пак шеф на РИОСВ, 19 групи гонят крадци на вода в Хасково, а страница 6 на вестника е посветена на водата в с. Тракиец – заглавието е „Чудо: от чешмите в Тракиец тече вода“. Това се случва след повече от 4 години суша.

„Съдът избира заседатели на пожар“ е водеща тема в другия хасковски вестник Хасковска Марица. Вестника твърди, че това се случва след публикация в Хасковска Марица. Свикано е общо събрание за да се изберат нови съдебни заседатели. До пристигане на протоколите делата в районните съдилища ще бъдат отлагани.

„Лъжат ни с неясни фактури за тока“. Според вестника ЕВН издава бележки без дата на засичане и разходвана енергия. Справка за липсващите данни правят в клиентския център след изрично настояване.

„Водна полиция влиза в домовете на длъжници“. ВиК служители ще събират на място борчовете от неизрядни абонати.

Вестникът ни среща и с димитровградчанката Петя Арнаудова, която е родила дете в дома си без лекар. Това е престъпление казва шефката на АГО Хасково. Не съм луда сектантка. Поех отговорност към два живота своя и на детето, казва младата майка.

Хасковска Марица пише още Христо Бисеров заместник на Доган, 9 деца отиват на бар, нощуват в полицията, Градушка удари Ябълково, От днес болниците няма да  връщат пациенти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button