Преса

Преглед на печата – 4 февруари

ПресаНовинар Юг: „DG серенада пред МРРБ за един 5 милиона лева“.  Министър Плевнелиев и подчинените му наградени от общината с концерт. Причината отпуснати пари за изграждане на пречиствателни станции за отпадни води в басейна на река Марица.

„1 работещ храни 5“ заглавие на другата водеща публикация. Регионът ни е на опашката и по доходи, става ясно от дописката. Средната работна заплата е 456 лв.-най-ниската от всички области в България. Със 150 лв. падат цените за кв.м. жилище за година, пише още вестникът.

„Банда разфасова завод“ информира още Новинар ЮГ. Ченгетата сгащват бус в Симеоновград, натоварен с ламарина. След кратка беседа четиримата пасажери пропяват откъде са я взели.

„Гръцките блокади съживиха пазара в Одрин“
. Голяма част от българските търговци, които доскоро внасяха стоки от южната ни съседка, се насочиха към Одрин, понеже не могат да преминат през блокираните пунктове. По същата причина Одрин стана доставчик и за много гръцки магазини в Орестиада, Александруполис и други селища от североизточната гръцка провинция Еврос.  До тази дописка стои и друга, с която вестника информира, че гръцките митничари започват от днес да стачкуват.

Сред другите теми са – Лекари от региона правят дисекция на системата, Преглед при джипито-след проверка в НАП, Старческият дом – фул.

„Лев за час в центъра от 1 март“ с това заглавие открива броя си вестник Хасковска Марица. Синята зона влиза в действие след провалено дело. Желаещите да я ползват целогодишно ще заплащат по 360 лв., без сумата да им гарантира място.

„СОУ „Стефан Караджа“ в борба за топ 7″. Учебното заведение има всички шансове да стане едно от седемте, които ще преминат под шапката на Министерството на физическото възпитание и спорта. Това е един от начините за по-добро финансиране. Темата отвори, при посещението си в Хасково вчера, Йорданка Благоева – президент на Федерацията по аеробика, става ясно от дописката.

„Касата кани с SMS да си внесем осигуровките“ информация от втора страница. От районната каса потвърдиха, че става дума за национална кампания, но че нямат подробности. Междувременно съобщенията накараха десетки хасковлии да си зададат въпроса, откъде НЗОК разполага с номерата за мобилните им телефони, част от които не са записани при лекуващите им лекари.

Хасковска Марица пише още – Пращат духов оркестър на министър Плевнелиев, Тецът падна от трети опит, Плащаме 40 лв. за паспорт, 18 за карта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
4itatel
4itatel
04.02.2010 9:57 9:57

q si opravete pravopisa !!!

Back to top button