Преса

Преглед на печата – 5 февруари

Преса„Съпрузи скачат от втория етаж заради пожар“, пише във водещото си заглавия днешният бой на „Хасковска Марица“. Среднощна стихия изпепели къщата на семейство в Горски извор.

„Лютфи „реже“ тракийските наследници“, е друга от дописките от първа страница. Тракийските бежанци трябва да бъдат обезщетени, но базата, на която трябва да се стъпи, е Ангорският договор от 1925 година. Никак не е леко да се намери справедливо и правилно решение, цитира вестникът депутата от ДПС Юнал Лютфи, който получи мандат с гласовете на избиратели от хасковско.

„7 фирми с компенсации“
също информация от челната страница. Класиране на документите на 7 фирми от Хасковска област, които вследствие на икономическата криза са кандидатствали за изплащане на компенсации за непълно работно време на служителите си – това бе предмет на работа вчерашното заседание на Комисията по заетост в областната администрация.

И още едно заглавие от водещата страница: „Правят нов терминал на свиленградската гара“. Работа в тази насока започна дни след визитата на премиера Бойко Борисов при турския му колега Реджеп Ердоган.

„Глобиха адвокат заради болничен“, е челната статия от втора страница. Защитничката от Разград по наркодево гори с 300 лв. заради лекарски пропуск.

„7219 с онкозаболявания в региона“, пише „Марица“. Ракът на млечната жлеза при жените и на простатата при мъжете са сред най-разпространените онкологични заболявания в региона.

„Ваксинират срещу свински грип“
, информира изданието. С предимство за безплатната имунизация ще бъдат хората с хронични заболявания.

„Пропадна серенадата пред МРРБ“
, друга от дописките в новия брой. Заради неполучено разрешение от Столична община пропадна идеята на димитровградския кмет Стефан Димитров местният духов оркестър да свири пред регионалното министерство в знак на благодарност за отпуснатите по програма ИСПА финансови средства за изграждане на пречиствателна станция за отпадни води.

„10 напират за най-мразени“
, с това заглавие открива броя си днес другият всекидневник „Новинар Юг“. Само двама ще ги огрее – днес изтича срокът за подбор на общинските публични изпълнители.

„Цветанов зарязва в Хасково на 13-и“. Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов ще гостува в областния град преди Трифон Зарезан.

„Малките болници съдят Касата за пари“, челно заглавие от втора страница. Решението взеха в Свиленград управители на над 10 лечебни заведения от Южна България.

„ДАНС  и прокуратурата в хасковската болница“, „4 бебета с мобрили“ „Любимец иска пари от ЕС за сметище“
– всичко това – в днешния брой на „Новинар Юг“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button