Преса

Преглед на печата – 1 април

ПресаНовинар Юг: „Кадър на Езиковата брои 2 бона на отличник“. Бившият ученик на гимназията д-р Митко Василев лично ще дава по две хиляди лева на най-добрия абитуриент от немски паралелки. Д-р Василев е управител на Германо-българската индустриална камара. Той лично ще проверява есета за перфектен немски.

„Одрусаха бракониери с по 1800 лева“ четем в друга дописка. Става въпрос за двама мъже от Ивайловград, които водят класация по актове за незаконен улов. В същото публикация вестника пише и как вчера са били изгорени над 5 км бракониерски мрежи.

„Оставката на д-р Нанев остави МБАЛ без скенер“
става ясно от друга публикация. Обещаните от МЗ 100 000 лева за ремонт на скенера са замразени след избухналия скандал за противогрипните ваксини и последвалата оставка на министъра. След празниците в хасковската болница започват да сгъстяват леглата, като част от антикризисната програма на здравното заведение, става ясно още от тази публикация.

„5 патрулки гонят пиян пандизчия“ информация от трета страница. 39-годишният Ален Николов ударил две водки след излизането от затвора, не спрял на катаджии. След гонката и залавянето му тестът с дрегер показал наличието на близо 1.60 промила алкохол в организма на Ненков.

Новинар Юг пише още – Преди Великден френското агнешко по 5.50, Гледат школските рейсове под лупа, в Брод само зъболекарят доволен от кризата.

„Златко Марчев зам.-кмет“
с това заглавие открива броя си Хасковска Марица. Според първоаприлската публикация строителният бос заема овакантения от Татяна Димитрова пост и ще стяга редиците в културата, образованието и социалните дейности.

„Лоши вести чака болницата след Великден“
е другото водещо заглавие. От доста време се говори, че една от мерките за справяне с натрупания дълг на болницата може да е съкращаване на редови служители. Управителят на здравното заведение обаче казва, че няма да има драстични съкращения. По думите на д-р Пандов първа и основна задача на здравното заведение е да се напълни с пациенти, тоест хората, които имат нужда от лечение да не предпочитат други болници в големите градове, а да се лекуват тук.

„Роми продават паспорти на контрабандисти“
пише в друга публикация. Срещу 6 лева трафиканти наемат документ за самоличност на границата.

Вестникът публикува интервю с началника на регионалния образователен инспекторат Иван Панайотов. „Няма пари за целодневно обучение на всички първолаци“, тази негова констатация е изведена в заглавие.

В Хасковска Марица четем още – Ауди блъсна колоездач, 5 км мрежи изгориха на тракиец, Пускат синята зона.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button