Преса

Преглед на печата – 27 април

ПресаНовинар Юг: „Прокуратурата проверява шефа на ОбС в Баните“ е водещата тема във вестника. От МВР и държавното обвинение ровят дали Муса Чолак е съставил протокол и документ с невярно съдържание, като по този начин извършва директна промяна на предназначението на имоти, което не е в неговите правомощия.

„Подпалиха заложени при лихвар возила“ е другият акцент в Новинар Юг. Случаят е от Димитровград. Разследва се палеж на „Крайслер“ и „Мазда“. Проверяват алибито на собствениците на колите.

„Плевнелиев бави пътя до Пясъчево“. Тъй като отсечката за ремонт минава през две области Симеоновград и Гълъбово строителното разрешение трябва да се издаде от министерството. Според шефовете на Областното пътно управление то се бави заради тромавите процедури по отчуждаването на земите в съседство.

На страница седма тема под заглавие „4 серийни убийства за 13 г. в Димитровград“. Петима серийни убийци окървавиха Димитровград през последните 13 години, пише в публикацията. Трима от екзекуторите са осъдени, един признат за невменяем, последният се самоуби. В публикацията пише подробно за случаите и за извършителите.

Сред другите заглавия във вестника – Дървото с най-добри програмисти в страната, Хасковският бизнес си партнира с Бурса, Строят нов храм в Долно Белево.

Хасковска Марица: „ВиК бори измамници с пластмасови пломби“. Новите приспособления ставата задължителни. С тях ще бъдат пломбирани водомерите и на частни и на фирмени абонати. Новите пломби са по-надеждни, а дружеството ще ги монтира безплатно.

„НАП рови за лъжливи доходи от 1 май“. До 250 лева глоба налагат данъчните за декларация с неверни данни.

„Изгоряха коли на лихвар“ и в този вестник пише за този случай. Двете коли били заложени от димитровградчани срещу кредит. Полицията не изключва версията отмъщение.

Голямата тема във вестника днес е под заглавие – „Република“ цигарената борса на Хасково“. Масово зареждат контрабандни папироси от махалата, магазините пропищяха от спекулата. Между 1,80 и 2,50 лв. излиза кутия без акциз, търговията става с подставени лица. Насипният тютюн също скочи двойно след ценовия шок от 1 април.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button