Преса

Преглед на печата – 30 април

Вестниците в ХасковоНовинар Юг: „Контролният пакет – за Димитровград“.  52% от парите в областта за първото тримесечие са реализирани в Димитровград. Общо 255 млн.лв. са постъпленията на фирмите в региона. Оборотът на хасковските е 39% от общия обем. Рецесията в областната икономика продължава да се задълбочава, а потреблението да се свива, пише още по тази тема.

„Пушат 40 000 мухлясали цигари от сметище“ е заглавието на публикацията, в която се описва как полицаи и митничари са ровили из сметище край Харманли за да конфискуват 5000 кутии цигари, изхвърлени там от местен търговец. Той ги заровил в сметището, защото били мухлясали. Част от цигарите били взети обаче от гражданите и полицаите още търсят всички кутии.

„Община сама проектира ремонта на окловръстно“. Става въпрос за най-проблемната отсечка по републиканския път, която мината през Димитровград. Съветниците са решили общината сама да финансира изработването на пътните проекти.

Сред другите заглавия във вестника са – Гимназия с асансьор и тоалетни за 100 бона, Локомотив горя в Димитровград, Четирима закопчани за четвърт кило дрога.

„Полицаи ровиха сметище за цигари“ – темата е водеща и за другия местен вестник Хасковска Марица. Близо 10 години харманлийци са пушили негодни цигари. Това стана ясно, след като полицаи са ровили местното сметище за да извадят от него 5000 кутии, собственост на 43-годишен мъж.

„Джипита искат по 5 лв. от майки за бележка“. Въведеното правило от социалните служби, с което майките имат право да получават детски добавки само в случаите, когато са представили бележка от личния лекар, че детето им е имунизирано, заработи с пълна сила. Според колегиална договорка между лекарите, таксата за издаване на такъв документ е 5 лева. Еднолични търговци сме и имаме право на това, казват пред вестника джипита.

„Златка Караджова – шеф на „Социално подпомагане“ информира още вестникът. Караджова е новият директор на службата след като е спечелила конкурса за овакантеното от Георги Върхатев място.

И още една тема от вестника – „Болницата в Димитровград с 1 млн.лв. дълг“. Димитровград ще остане без медицински персонал, ако не спрат напусканията от работа на хора от личния състав на болницата. А те напускат заради ниското и нередовно заплащане. Има вероятност здравното заведение да спре да изпълнява много от услугите по клиничните пътеки към Здравната каса.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button